[VIDEO] Trinchierijev Partizan u Draženovom domu demolirao Rimčevu Cedevitu Olimpiju za trofej Superkupa ABA lige

Cibona, Željko Bakšaj

U finalu Superkupa ABA lige odigranom u zagrebačkom Draženovom domu beogradski Partizan je s 99:77 nadigrao ljubljansku Cedevitu Olimpiju, koju s klupe vodi Slaven Rimac.

U posljednjoj dionici Cedevita Olimpija je postigla tek četiri poena…

“Čestitao bih ekipi Partizana na zasluženo osvojenom Superkupu. Pokazali su u ove tri utakmice da su u ovom trenutku najbolja momčad. Možda postoji neka žal što nismo pružili neki bolji otpor ali što se tiče energije mislim da su nas baš samljeli. Mislim da smo bili previše frustrirani nekim sitnicama koje su bile nebitne i nismo uspjeli ozbiljnije priprijetiti. Nisam nezadovoljan, pred nama je težak tjedan, tek sezona počinje,” istaknuo je Rimac.

Crno-bele trenira Andrea Trinchieri, talijanski stručnjak hrvatskih korijena.

“Čestitam mojim igračima i cijeloj ekipi. Imali smo tri kompletno drugačije utakmice. Uspjeli smo svaki put nešto dodati. Zadovoljan sam s timskom igrom u napadu, malo manje obranom. Na kraju smo kontrolirali utakmicu, bili smo dovoljno pametni i mirni. Uspio sam sve igrače držati ispod 21 minute na terenu, jer igramo jako bitnu utakmicu u Veneciji u utorak. Do prosinca ćemo stalno biti na putu,” poručio je strateg pobjedničke momčadi.

Najkorisniji igrač turnira (MVP) je Rashawn Thomas iz Partizana.

KOŠARKA
Tagged with: , ,