[VIDEO] Vladimir Gašpar osobnim rekordom do europske bronce: Životni san mi je bio nastupiti za Hrvatsku!

Gaspar

Zadranin Vladimir Gašpar osvojio je brončanu medalju na atletskom Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje je u nedjelju zaključeno na Friedrich-Ludwig-Jahn parastadionu.

Gašpar je u bacanju koplja u svojoj kategoriji atletičara nižih rastom do brončanog odličja stigao osobnim rekordom od 32,75 metara!

Bio mu je to prvi nastup za Hrvatsku na nekom velikom natjecanju.

HRV

“Ovo sam mogao samo sanjati. Doista mi je bio životni san da nastupim za Hrvatsku, a kada na Europskom prvenstvu osvojite medalju, sreći nema kraja. U drugoj i trećoj seriji dao sam sve od sebe i to je bilo to. Medalja je oko vrata i prva za novoosnovani AKOSI Fortius iz Zadra. Dobro sam se pripremao za Berlin i usput sam pratio rezultate moje konkurencije tako da sam se potajno nadao medalji, ali valjalo ju je potvrditi. Ipak mi je ovo bilo prvo veliko natjecanje tako da ne znaš kako će se sve odvijati dok ne dođeš na bacalište i pokažeš što možeš. Planovi za budućnost su mi vrlo jednostavni.Moram još pojačati treninge i popraviti rezultat kako bih se približio svjetskoj konkurenciji, a tada mojoj sreći doista neće biti kraja“, izjavio je Gašpar neposredno po okončanju natjecanja.

Novi europski prvak je Nijemac Mester (37.57 m), a srebro je pripalo Nizozemcu Zonneveldu (33.22 m).

Gašpar

Hrvatsku je u Berlinu predstavljalo četiri atletičarke i 11 atletičara, a osvojili su čak osam medalja, od čega dva zlata, dva srebra i četiri bronce.

U svojim kategorijama tjelesnog oštećenja, zlata su osvojili Zoran Talić u skoku u dalj s novim rekordom Europskih prvenstava (7,28 m) i Matija Sloup u bacanju kugle s osobnim rekordom (9,87 m). Srebra su osvojili Deni Černi s osobnim rekordom u bacanju kugle (10,10 m) i Ivan Katanušić u bacanju diska sa svojim najboljim rezultatom sezone (54.92 m). Bronce su oko vrata stavili Miljenko Vučić u bacanju kugle (14,20 m), Petra Štruklec u bacanju kugle (4.83 m), Mikela Ristoski u skoku u dalj (5,52 m) i Vladimir Gašpar u bacanju koplja s osobnim rekordom (32,75 m).

[VIDEO] Deni Černi osobnim rekordom do europskog srebra, Miljenko Vučić uzeo broncu!

Petra Štruklec osvojila europsku broncu: Vrijedilo je naporno trenirati s Antom Pavkovićem!

[VIDEO] Fenomenalni Zoran Talić europski prvak i treći put zaredom!

Matija Sloup osvojio europsko zlato, Katanušić ipak zadovoljan srebrom!

Ristoski u Berlinu skočila do bronce: Nisam nezadovoljna, i ozlijeđena mogu do odličja

Šandor popravio osobni rekord za čak 37 centimetara!

U Berlinu nadmetalo se 600 atletičarki i atletičara iz 39 zemalja, a Hrvatske boje branili su 4 atletičarke i 11 atletičara.

Svečani naših sjajnih atletičarki i atletičara bit će u utorak u 11 sati u prostorijama Sportskog saveza grada Zagreba.

PARAOLIMPIJCI