[VIDEO] Zlatni trofej SEHA Gazprom lige u Štrlekovim rukama, Jotić i Mandić u All Star postavi SEHA Gazprom lige

Štrlek, SEHA, Kolektiff

Rukometaši mađarskog Veszprema osvajači su regionalne SEHA Gazprom lige nakon što su u finalu završnog turnira u Zadru svladali skopski Vardar, branitelja naslova i još uvijek aktualnog europskog prvaka, uvjerljivim rezultatom 35:27 (15:12).

Veszprem je demonstrirao svoju snagu i niti u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Briljirao je vratar Rodrigo Corrales, koji je na kraju proglašen i najboljim čuvarom mreže i najkorisnijim igračem (MVP) Final 4 turnira.

U All Star postavi još su i Vardarov Lovro Jotić (srednji vanjski) te Zagrebov David Mandić (lijevo krilo). Najbolje desno krilo je Gašper Marguč iz Veszprema, lijevi bek Aleksander Škurinski iz Meškova, desni vanjski Jorge Maqueda (Telekom Veszprem), kružni napadač Nilsson (Telekom Veszprem), a najbolji defenzivac je Blaž Blagotinšek (Telekom Veszprem).

Veszpremu je to treći naslov pobjednika SEHA Gazprom lige, a među slavljenicima je bio i Manuel Štrlek, koji je u pobjedu nad Vardarom ugradio tri pogotka.

Jotić je u mrežu Veszprema pospremio četiri lopte, a udijelio je i nekoliko sjajnih asistencija. Ivan Čupić se u listu strijelaca upisao tri puta.

U borbi za trće mjesto PPD Zagreb je izgubio od bjeloruskog Meškova.

Završni turnir organiziran je zbog koronavirusa u izuzetno teškim okolnostima, ali uz maksimalno pridržavanje svih epidemioloških mjera. Rukomet se vratio u Zadru, a ovo natjecanje bit će putokaz svim ostalima kako u ovim izazovnim vremenima organizirati ovakav spektakl.

(Foto: Kolektiff images)

RUKOMET