[VIDEO] Zoran Mamić ponovno u Dinamu

Zoran Mamić, GNK Dinamo Zagreb

Zoran Mamić vratio se u Dinamo! Bivši igrač i trener ponovno preuzima funkciju sportskog direktora.

Damir Krznar novi je direktor omladinske škole, dok je Tomislav Butina direktora akademije za vratare.

Jerko Leko će preuzeti juniorsku momčad…

Predsjendik Barišić predstavio je i novosti vezane uz temu stadiona.

“Napredujemo po tom pitanju i Dinamo od toga ne odustaje. U krajnjem smo slučaju, ne bude li drugog izbora, spremni ići i sami u takav zahvat. Ali, učinjen je napredak u razgovorima s predstavnicima Grada. Postigli smo suglasje da Dinamo definitivno ostaje u Maksimiru. Hoće li to biti novi stadion, hoćemo li rušiti ovaj, vidjet ćemo. Ponudili smo i alternativu, a to je da se gradi stadion na Sveticama, kapaciteta 20.000 do 25.000, ali od toga se odustalo jer Grad ima druge planove. Zasad smo na tome da se sadašnji stadion ruši i podigne novi sa 25.000 mjesta. Vjerujem da bi sve moglo biti realizirano za tri godine.”

Predsjednik je ponovio da će novi ustroj sportskoga sektora značiti i bolji, jači Dinamo.

“Dobili smo subjekte koji zaslužuju veliki respekt, a to su Zoran Mamić kao sportski direktor, naš glavni trener Nenad Bjelica, trener naše druge momčadi, Igor Jovićević, direktor škole Damir Krznar i direktor vratarske akademije Tomislav Butina. Vidim da se zadnjih dana neki sa strane zapitkuju zašto je sad angažiran Zoran Mamić, postoje li poteškoće zbog sudskih procesa. I Zdravko i Zoran Mamić i su uključeni u rad Dinama. I čvrsto vjerujem da će istina i pravda na koncu pobijediti. Svi ovi sjajni rezultati napravljeni su s puno emocija, ljubavi i znanja i uz predvodničku i ljudsku ulogu Zdravka Mamića. Što se tiče procesa, to ide svojim tijekom. Nemoguće je da bi klub bio ovako uspješan, i u rezultatskom, ali i u financijsko gospodarskom planu, da su tave optužbe točne.”

Sam Zoran Mamić istaknio je da je osnovni cilj – šutjeti, raditi i postizati dobre rezultate.

“Još jednom čestitam Dinamu i treneru Nenadu Bjelici na velikoj sezoni i sjajnim rezultatima. Fokus nam je na sportskom sektoru i školi. Direktor škole je moj najbliži suradnik u zadnjih šest godina, Damir Krznar. Ako napravite anketu u trenerskim krugovima i pitate za Krznara, ma svi će vam reći je on broj jedan, glavni mozak, inteligentan, savjestan. Sad prvi put imamo vratarsku akadeniju, na čelu joj je Butina. Tu je Ivan Štefanić, moj vrlo blizak suradnik, fanatik, stručnjak za kondicijsku pripremu. Vedran Attias se profilirao kao vrstan analitičar, spona između nogometnog i kondicijskog dijela. Tu je Jerko Leko koji će preuzeti funkciju trenera juniora pa sjajan stručnjak Igor Jovićević u našoj drugoj momčadi. Anđelko Ivanjko zadužen je za administrativni dio,” dodao je Zoran Mamić, prenosi službena klupska stranica.

(Foto: GNK Dinamo)

NOGOMET
Tagged with: ,