Volmut: Pobijedile smo zahvaljujući marljivom radu

HAOK Mladost

Hrvatski odbojkaški ženski klubovi odigrali su prve utakmice u prestižnim europskim natjecanjima u novoj sezoni. Odbojkašice HAOK Mladost otvorile su CEV Kup pobjedom 3:0 (25:21, 25: 14, 25: 15) nad Olympom iz Praga dok je ekipa OK Kaštela u CEV Challenge kupu izgubila od Thy Istanbula 3:0 (25:17, 25:15, 25:14). Prošlo izdanje oba natjecanja prekinuto je proljetos zbog pandemije koronavirusa te je time sudjelovanje naših klubova u povratku klupske odbojke na europske parkete još značajnije.

“Pobijedili smo jednu jako dobru ekipu bez obzira što nisu bili u potpunom sastavu jer niti mi nismo bili kompletni. Jako sam ponosan na to kako su djevojke odigrale ovu utakmicu. Pred nama je nova utakmica, a mi ćemo nastojati pobijediti i nastaviti ovim putem koji smo zacrtali,“ izjavio je trener HAOK Mladost Leo Barić.

Utakmica Mladosti i Olympa održala se u zagrebačkom Domu odbojke. Zagrepčankama je za pobjedu trebalo samo 67 minuta, a najviše se istaknula Dinka Kulić s 20 poena. CEV kup je drugo po redu europsko klupsko natjecanje, a održava se od 1972. godine. Ovom pobjedom Mladost je napravila veliki korak prema idućem krugu natjecanja ali pobjedu moraju potvrditi i u uzvratnom susretu.

“Pobijedili smo ovu utakmicu zahvaljujući marljivom radu. Vjerujem da će rezultat našeg zajedničkog rada biti pokazan i u nadolazećoj utakmici. Nadamo se prolazu dalje,“ izjavila je igračica HAOK Mladost Antonia Volmut.

Odbojkašice OK Kaštela napustile su CEV Challenge kup, treće po snazi klupsko natjecanje, izgubivši od Thy Istanbula u dva susreta. Unatoč ispadanju, trener Kaštelanki Zoran Grgantov i kapetanica Ana Mioč zadovoljni su igrom svoje ekipe i vjeruju da će iz ovih utakmica puno naučiti: ‘’Igračice su odigrale poprilično dobru utakmicu. Protiv ovako jakih protivnica nije lako igrati. Djevojke su odigrale borbeno, bile su jako dobre u obrani, a svemu je pridonijelo njihovo dobro zalaganje. Sve ovo za nas je jedna velika škola iz koje ćemo izvući važne pouke za budućnost,“ izjavio je trener Zoran Grgantvo dok je Ana Mioč zaključila: “Ovu utakmicu odigrale smo jako dobro i borbeno za razliku od prethodne. Lijepo je iskustvo bilo igrati protiv ovako velike i moćne ekipe. Mi smo mlada ekipa s potencijalom koja je pokazala da može dosta postići. Kući ćemo se vratiti s novim iskustvima i vjerujem boljom igrom!“

OSTALI SPORTOVI