Vori: Bilo je grešaka, ali i dosta dobrih stvari; Horvat: Lijepo je vidjeti da je rukomet opet krenuo

Zagreb

Rukometaši PPD Zagreba slavili su u pripremnom dvoboju protiv Nexea rezultatom 30:24.

Dvoboj u zagrebačkoj Areni bio je izjednačen na poluvremenu (14:14), ali je ekipa pod vodstvom Igora Vorija u završnici ipak nadigrala Gromove iz Našica.

Predvodili su Mario Vuglač i Vlado Matanović s po pet golova svaki, dok je Davor Ćavar dodao četiri.

“S obzirom na to da smo u fazi priprema, da su noge još uvijek teške i da nismo još dosta toga stigli raditi što se taktike tiče, mislim da možemo biti zadovoljni ovom pobjedom. U odnosu na poraz od Gorenja vidljivo je da smo se malo digli. Nexe je kvalitetan protivnik i nije nam bilo lako, ali uvjeren sam da će to biti sve bolje i bolje,” rekao je povratnik rukometu Vuglač.

U sastavu Zagrebaša nije bilo Marina Šipića, Valentina Ravnića i Zvonimira Srne koji su susret pratili s tribina zagrebačke Arene.

“Uvijek je lijepo pobijediti, a mišljenja sam da je danas to puno bolje izgledalo nego u našoj zadnjoj utakmici. Bilo je puno i grešaka, ali i dosta dobrih stvari. Zadovoljan jesam, ali mjesta za napredak ima jako puno. Moramo poraditi na tome da kada imamo šansu prelomiti utakmicu to i napravimo. Taj segment mora biti bolji, ali imam razumijevanja za dečke jer nalazimo se u fazi priprema i vrlo jakih treninga. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio,” istaknuo je Vori nakon pobjede.

Kod Našičana zbog ozljede je izostao kružni napadač Mario Tomić.

“Lijepo je vidjeti da je rukomet opet krenuo i da se igraju ovakve utakmice. Mislim da su gledatelji mogli biti zadovoljni s danas viđenim od obje ekipe, za razliku od Vorija i mene koji ćemo imati dosta toga za analizirati u narednim danima. U prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan s obranom, jer smo primili previše lakih golova. U nastavku je priliku s obje strane dobila mladost, a na koncu mogu samo reći da je ovo bila zaslužena Zagrebova pobjeda,” dodao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

PPD Zagreb: Jandrić 1 obrana, Ašanin 5 obrana; Vistorop 2, Mrakovčić 2, Čavar 4, Mandić 3, Božić-Pavletić, Klarica, Burić, Vuglač 5, Obradović, Stojnić 2, Božović 3, Matanović 5, Hrstić 2, Mlakar 2, Grahovac, Vlah

Nexe Našice: Kuzmanović 3 obrane, Car 5 obrana, Radovanović 5 obrana; Jaganjac 4, Mrđenović, Barišić-Jaman 1, Buvinić 2, Jelinić 2, Vozab 1, Vida, Mileta 2, Pribetić 1, Severec 2, Pešić 5, Kević 1, Rodin 1, Bakić 2

RUKOMET