Vori: Željan sam novih izazova, nadam se da ću svoje znanje prenijeti na igrače

Vori

Poseban datum u životu Igora Vorija je 2. lipnja! Prije točno sedam godina dosegao je jedan od vrhunaca svoje igračke karijere kad je s Domagojem Duvnjakom i Blaženkom Lackovićem u dresu HSV Hamburga osvojio Ligu prvaka, a ovog utorka je započeo jedno novo poglavlje, kao trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba!

Bit će mu to nakon impresivnih igračkih dana prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

“Moram priznati da sam jako uzbuđen, sretan i ponosan što dolazim u moj klub, jer mi je rukometni klub Zagreb dao puno toga u karijeri. Ono što sam kroz svoju dugu karijeru naučio, nadam se da ću sa svojim suradnicima prenijeti na mlađe igrače. Vjerujem da je nekima iznenađenje moja odluka o trenerskom poslu. S pozicije sportskog direktora HRS-a pratio sam detaljno klub i jako puno razgovarao sa sportskim direktorom Valčićem o igračima ali i tehničkim segmentima. Kada je došao poziv kluba za razgovor, moje ideje i vizija su im se sigurno svidjeli jer danas ne bih bio ovdje ispred vas,” poručio je na predstavljanju.

Vori je kao direktor reprezentacije bio u stručnom stožeru Lina Červara ove godine na Europskom prvenstvu te je stavio oko vrata još jednu vrijednu medalju.

U ovom trenutku posvetit će se isključivo trenerskom poslu.

“Nadam se da ćemo zajedničkim snagama napraviti najbolji mogući posao za sam klub ali i za razvoj hrvatskog rukometa. Ono što bi još jednom naglasio je da sam iznimno počašćen i željan novih izazova. Borit ćemo se i dati sve od sebe da mladi igrači kada dođu u Zagreb znaju da im je zagarantiran napredak i uz njihov rad jednog dana i mjesto u reprezentaciji.”

Vori je bio i olimpijski i svjetski prvak, ukupno je osvojio devet velikih odličja s hrvatskom reprezentacijom. Sigurno zna kako doći do pravog rezultata, no, puno toga ovisi i o klupskoj Upravi, koja će sastavljati ekipu za naredne sezone.

“Bili na određen način žalosni zbog naglog prekida suradnje s Veselinom Vujovićem, s druge strane smo sretni što priliku dobiva istinska legenda kluba, rukometa ali i hrvatskog sporta. Ovo je jedna kockica u mozaiku dugoročne strategije kojoj je klub pristupio. Unatrag dvije godine klub je na nekim od najvažnijih sportskih projekata angažirao jako puno klupskih legendi. To je bila jedna od onih malih razlika zbog kojih je Igor Vori izabran u odnosu na Ivicu Obrvana koji ima apsolutno sve reference da bi bio trener kluba. Tako da je naša intencija da spojimo jedan mozaik s mladim ljudima koji posjeduju igrački autoritet ali su i željni razvoja, edukacije i usavršavanja,” istaknuo je direktor kluba Vedran Šupuković pa dodao:

“Delikatno vrijeme je pred nama, ne samo radi globalne pandemije već sa sportskog stajališta i novog formata Lige prvaka. Igor Vori će imati našu maksimalnu podršku i nadam se da s njegovim dolaskom imamo dugoročno rješenje kroz period tri do četiri godine kako bi klub imao tu trenersku stabilnost. U tom periodu Igor će imati i delikatan zadatak tj. svojevrsni imperativ da ostvari i dobar rezultat u Ligi prvaka.”

Idući tjedan okupit će ekipu, predstaviti svoje ideje igračima. Prvi suradnik i pomoćni trener bit će mu Denis Špoljarić, koji je na to mjesto došao i u mandatu prošlog trenera Vujovića.

RUKOMET