Vrhunska odbojkašica Lorena Šipić – neizostavna karika WTA turnira u Makarskoj: Vrijeme je da hrvatskom sportu doprinesem i na drugi način!

Lorena Šipić WTA

Sjajni ženski tenis igrat će se i u ove godine u Makarskoj! Nakon što se godinama održavao u Bolu na Braču, spektakularan WTA Makarska Open hosted by Valamar pronašao je svoje mjesto pod biokovskim suncem. Jedan je od dva WTA turnira u ovoj regiji i pod vodstvom direktora Feliksa Lukasa zaista iz sezone u sezonu u svakom pogledu sve više napreduje…

Uz veliki entuzijazam i profesionalnost, jedna od tajni uspjeha je i prava obiteljska atmosfera, što posebno cijene sve igračice koje dolaze u Hrvatsku, a uz Feliksovu sestru Tajnu Lukas Rečić, glavna karika u organizaciji je i Lorena Šipić, istaknuta hrvatska odbojkašica, bivša reprezentativka, koja je čak 13 sezona provela u inozemstvu…

WTA Lorena

Tijekom svoje bogate karijere nije zanemarila obrazovanje, završila je fakultet, magistra je ekonomije i svoje je znanje ugradila u razvoj ove izuzetno vrijedne sportske manifestacije, značajne i za razvoj naših tenisačica, ali i za promociju hrvatskog turizma u Europi i svijetu!

Na prekrasnim terenima podno Biokova djevojke su krenule s natjecanjem, a vrhunac će biti u nedjelju, kad je na rasporedu veliko finale. No, uz zanimljive i uzbudljive mečeve sve posjetitelje očekuje i odlična zabava.

“Počelo je još jedno izdanje WTA Makarska Opena, uzbuđenje raste, adrenalin raste, ali sve u pozitivnom smislu! Prošle godine je stres bio puno veći jer smo prelazili u novu destinaciju, ali sad je već imamo jasnu viziju, jasne ciljeve, uhodan tim koji se brine za organizaciju i sigurna sam da ćemo i ove godine napraviti i sportski, ali i glazbeno-zabavni spektakl!”

“Uz direktora Feliksa Lukasa i tehničku direktoricu Tajnu Lukas Rečić, njegovu sestru, u samoj jezgri organizacije je i moja uloga ‘event manager’. Ovo je već sedma godina da se između svojih sportskih sezona priključujem u radu turnira. Ponosna sam na znanje, koje sam uz svoju odbojkašku karijeru, prikupila zahvaljujući jednoj ovakvoj velikoj manifestaciji,” rekla je Lorena u ekskluzivnom razgovoru za crosport.hr.

Ponosna je što je dio ove ekipe…

“Mogu reći kako smo jedna mala, posebna ekipa. Nema nas mnogo, svi su mladi, svi su ambiciozni i na neki način vizionari. Imamo jednu super atmosferu i mislim da na kraju svakog turnira svi posjetitelji odlaze kući s jednom posebnom energijom, koja kreće od nas!”

“Atipična smo organizacija, ali meni je to na ponos!”

Makarska je stvarno jedna ‘bajkovita’ lokacija za ženski teniski turnir. Tereni su u neposrednoj blizini našeg prekrasnog mora, a pogled na magično Biokovo izaziva divljenje…

“Bol je ostao u našim srcima, imamo samo predivne uspomene, ali došlo je vrijeme za promjene. Makarska je idealno mjesto, kako zbog promocije hrvatskog turizma i Dalmacije, ali i zbog olakšanog pristupa. Jednostavno, imali smo operativne poteškoće zbog organizacije na otoku. Iznijeli smo mi to svake godine, bio je to jedan izazov s kojim smo se borili, ali sada je to ipak malo olakšano. Makarska je i jedinstvena kulisa, s padinama Biokova koje ulaze u more i nitko nije na to ostao ravnodušan, tko god je došao na turnir,” posebno je naglasila Lorena pa dodala:

“Iza mene je 13 godina inozemne karijere i odlučila sam da prekinem igrati profesionalno. Smatram da je vrijeme da hrvatskom sportu doprinesem na drugi način i da se ostvarim na drugim poljima,” važna je poruka i drugim našim sportašicama i sportašima.

Lorena Šipić (8)

“Uz moje formalno obrazovanje i rad na ovom turniru, kao i uz moju odbojkašku karijeru, stigao je trenutak da sve to objedinim i krenem u neke nove projekte!”

“Mislim da mnogu puno toga pružiti, i kroz svoje iskustvo profesionalne sportašice i kao organizatorice jedne ovako velike sportske manifestacije. Imam puno ideja, ali o tome ćemo nakon što se završi turnir u Makarskoj,” istaknula je na početku jedne nove priče.

Odbojkaška karijera donijela joj je puno pozitivnih stvari!

“Ne bih ništa mijenjala. Možda su se ljudima iz moje okoline neke odluke činile pogrešnima, ali te moje odluke su bile tijekom karijere donesene srcem!”

“Dok sam birala klubove pokušala sam iskombinirati i obrazovanje i privatan život i sportsku karijeru. Bilo je jako teško, nisam uvijek ‘pobjeđivala’, ali sve su to bile životne lekcije! većinu karijere sam provela u Francuskoj, jako sam se vezala za tu državu, iako sam imala ‘izlete’ i u Mađarsku i u Njemačku i u Rumunjsku, a posljednju sezonu sam odigrala za subotički Spartak u Srbiji!”

“I to je također bilo jedno posebno iskustvo, imala sam osjećaj da sam blizu kuće i to je nešto što nam inače zaista nedostaje, u našoj karijeri punoj odricanja i puno žrtve,” rekla je nam je u zanimljivom razgovoru.

Turnir prati i atraktivan zabavno-glazbeni program…

“Težimo da svake godine budemo sve bolji i da iz godine u godinu budemo na što većoj razini. Imamo bogat popratni sadržaj, svak dan se nešto događa i posjetitelji će osim u vrhunskim mečevima tenisačica uživati i u nekakvoj zabavi. I grad je pripremio popratni program, tzv. WTA City, uz nastupe popularnog vokalnog sastava Cambi i naše Albine, predstavnice Hrvatske na Eurosongu. Najveće naše postignuće je ponovni dolazak Lole Astanove, svjetski poznate pijanistice, koja je već nastupala u Bolu i koja je s oduševljenjem prihvatila naš poziv. Dogovorili smo suradnju i da napravimo jedan glazbeni video, što će biti jedinstvena i fantastična promocija Makarske i cijele Hrvatske!”

Svestrana Splićanka pronašla se i u glazbi, a dio je još jednog međunarodnog projekta…

“Pigal je jedna francuska grupa koja stvara elektronsku glazbu. U Francuskoj sam istaknula svojom sportskom karijerom i oni su me kontaktirali da budem njihovo zaštitno lice! Sudjelujem s njima u raznim projektima i također s te strane ima neko iskustvo organizacije raznih evenata. Nije to moj jedini izlet u glazbene vode, moram priznati kako je glazba, uz sport, moja najveća ljubav i trudit ću se da u budućnosti sjedinim te dvije ljubavi. Baš kao što mi to i ovaj turnir i dozvoljava!”

Ovakvu pozivnicu ne možete odbiti!

“Dođite u Makarsku, čekamo vas,” Lorenina je glavna poruka svim ljubiteljima sporta i zabave, u Hrvatskoj i cijeloj regiji.

Vidimo se!

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI