Vrhunski košarkaški spektakl u Zadru završio slavljem aktualnog prvaka Europe

Fenerbahce Dogus

Hrvatska je posljednjih dana bila središte vrhunske europske košarke. Dva posljednja pobjednika Eurolige odigrali su u finalu Zadar Basketball Tournamenta utakmicu za pamćenje, a pobjedu je izborio aktualni prvak, turski Fenerbahče Dogus koji je bio bolji od CSKA Moskve rezultatom 76:72.

DINO RADA

Među prvima igračima je čestitao Ferit Sahenk, vlasnik Dogus Grupe koji nije krio zadovoljstvo pobjedom. On je utakmicu pratio u društvu predsjednika Fenerbahcea Aziza Yildrimija.

U vrhunskoj košarci koju rijetko imamo prilike vidjeti bilo gdje, a naročito u Hrvatskoj, uživali su košarkaške legende Dino Rađa, Dražen Anzulović…

Medalje je pobjedničkoj momčadi Fenerbahče Dogus uručila organizatorica Zdenka Zrilić iz tvrtke S Event, a izaslanica Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović Ljerka Ćosić uručila je medalje drugoplasiranoj momčadi CSKA Moskva. Medalje trećeplasiranoj momčadi Bayern München uručio je NBA skaut Emilio Kovačić. Najboljem igraču turnira Jan Veselyju nagradu je uručio Slavko Trninić, a najboljem strijelcu Nando De Colou Ibrahim Kutluay.

Zeljko Obradovic i Zdenka Zrilic

Zadarski turnir izvrsna je promocija Hrvatske. Sve utakmice prenošene su u brojnim europskim zemljama  među kojima su Njemačka, Turska, Rusija i druge. Uz sportska uzbuđenja na turniru je snimljena i  Milenijska fotografija Šime Strikomana s nekoliko stotina zadarskih školaraca. Održan je i tradicionalni Kids’  Day na kojem su zvijezde zaigrale košarku s najmlađima.

Organizatori već danas počinju s pripremama za izdanje turnira 2018. godine!

KOŠARKA