Vrijeme je za finale u Osijeku

Donna Vekić, HPT

Osijek je definitivno ovih dana pravo tenisko središte, a dokaz tome je jedinstveni turnir Hrvatski Premier Tenis u organizaciji Donne Vekić i njezine obitelji. Dobro raspoloženi igrači, iz dana u dan pokazuju sjajne rezultate i neizvjesne borbe, vidno željni onog pravog povratka na teniske terene.

Treći dan nadmetanja otvorili su parovi Jelena Kostanić Tošić i Fran Kuna, koji su pobijedili Mateja Dodiga i Ivu Majoli s rezultatom 4:2. Sjajan ženski singl odigrale su Tereza Mrdeža i Tena Lukas, a pobjedu je odnijela Tereza rezultatom 5:3. Fran Pavić i Antonia Ružić, igrali su protiv Ivana Dodiga i Donne Vekić u čiju korist je išao meč s rezultatom 3:5. Duje Ajduković i Mate Pavić pobijedili su u muškim parovima Mateja i Ivana Dodiga s rezultatom 5:4. U muškom singlu Duje Ajduković je pobijedio Mateja Dodiga 5:3.

Drugi dio turnira započeo je borbom između Ane Konjuh i Lee Bošković, pobjedom Konjuh 4:2. U muškom singlu Marina Čilića je pobijedio Borna Gojo s rezultatom 4:5. Nakon njih su nastupili mješoviti parovi Nikola Mektić i Jana Fett koji su pobijedili Franka Škugora i Ivu Primorac s rezultatom 4:1. Zadnji meč trećeg dana turnira odigrali su Saša Hiršzon i Lucija Faj te rezultatom 4:2, slavili pobjedom protiv Gorana Prpića i Nere Teškanić.

Večeras nas očekuje spektakularno finale turnira u kojem će snage omjeriti Mektić i Škugor u parovima protiv Ivana Dodiga i Pavića. U mješovitim parovima Ajduković i Konjuh će igrati protiv Goje i Mrdeže. Prpić i Teškanić, zaigrat će protiv Majoli i Dodig M. Potom na teren ulaze sjajne Fett i Vekić, nakon kojih slijedi meč Čilića i Ćorića.

Putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664 svi mogu podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-19“. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

TENIS