Vrsaljko: Došli smo osvojiti naslov, sada slijedi ono najslađe! Subašić: Neka Hrvatska slavi i uživa!

Šime

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nedjelju u Moskvi očekuje veliko finale Svjetskog prvenstva!

“Došli smo u Rusiju vjerujući da možemo nešto napraviti. Hvala svima u stručnom stožeru koji su nas doveli u stanje da možemo ovako odigrati. Hvala zatim i navijačima, sve ovo dolazi iz pozitive i zajedništva. Neka Hrvatska slavi i uživa, mi se bacamo na glavu za njih,” naglasio je vratar Danijel Subašić, koji za kruh zarađuje u Monacu.

“Čujem se redovito s francuskim igračima, a sada ćemo se vidjeti u finalu – to sam im rekao još u klubu. Vidjet ćemo kako će se to rasplesti. Protiv Engleske bili smo bolji suparnik, iako je malo ‘zapinjalo’ u prvom poluvremenu. Svima kapa do poda, sada smo nadmašili generaciju ’98. Ovo je san snova, teško je uopće zamisliti da ćemo igrati finale Svjetskog prvenstva. Sada mogu i umrijeti,” dodao je sjajni Suba.

Šime Vrsaljko također je bio jedan od junaka, ne smijemo zaboraviti njegove ‘čišćenje’ s gol-linije, koje je usmjerilo utakmicu na našu stranu.

“Oduvijek govorim da ova reprezentacija ima poseban karakter i uvijek se zna izvući iz negativnog rezultata. Treba se znati posložiti kada primite pogodak u prvim minutama, a mi smo nakon njega bili još bolji i ubacili u brzinu više. Dominirali smo fizički, taktički i tehnički. Svjesni smo da možemo. Iza nas su bile dvije teške utakmice, protiv Danske i Rusije, koje su bile možda i teže od ove protiv Engleske. Sada ćemo se naspavati, odmoriti i slijedi nam ono najslađe.”

“Englezi su govorili da smo umorni i potrošeni, ali oni su na kraju tako izgledali. To je karakter, mi više volimo pričati na terenu. Oni su nas podcijenili, i to se uvijek tako vrati. Mi smo došli osvojiti SP, imamo tu moć jer svi radimo svoj posao. Kroz medije se provlačilo da neću moći igrati, ali uz pomoć naših liječnika i fizioterapeuta – kojima ovim putem zahvaljujem – osposobljen sam. To je bogatstvo ove reprezentacije. Pišemo povijest, ali ne želimo ni sada stati,” poručio je Vrsaljko.

NOGOMET