Vujović: Protiv Meškova se nadamo povratku na pravi kolosijek; Stevanović: Motiv nam je velik

Vujović, Stevanović

Nakon tri uvodna poraza od Celja Pivovarne Laško, MOL – Pick Szegeda i IFK Kristianstada, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u subotu će tražiti prvu ovogodišnju pobjedu u sklopu natjecanja EHF Lige prvaka.

Zagrebačka Arena i svi koji se tamo nađu 15. listopada u 20 sati pratiti će dvoboj hrvatskog rukometnog prvaka i bjeloruskog Meshkov Bresta.

Dva dana uoči spomenute utakmice na prigodnoj konferenciji za medije susret su najavili trener PPD Zagreba Veselin Vujović i vratar Ivan Stevanović.

“Svi u klubu smo apsolutno svjesni koliko nam jak protivnik dolazi u goste. Meškov je fizički iznimno moćna ekipa, ako se ne varam oni su i najgabaritnija momčad Lige prvaka s divom Krištopansom kao najvećim igračem uopće. On će nam konkretno predstavljati veliku poteškoću jer da nesreća bude veća čovjek osim što je ogroman još i zna igrati rukomet. Oni su pobjedom nad njemačkim prvakom definitivno skinuli jedan veliki skalp koji im je možda prijašnjih godina nedostajao i sada u Zagreb dolaze prepuni optimizma i s velikim očekivanjima. Mi se, s druge strane, nastojmo vratiti na pravi kolosijek. Prepuni smo motiva da odigramo dobro i ja se iskreno nadam da će nas doći podržati veći broj gledatelja nego li je to bio slučaj protiv Pick Szegeda. Bez obzira na neospornu kvalitetu Meškova, bez obzira na to što su pojačani ove godine i što nam dolaze u trenutku dobre forme ja mislim da bi bilo krajnje vrijeme da i mi uknjižimo prve ovosezonske bodove. Obzirom da smo Szegedu dali bodove koje nismo smjeli rekao bih da smo za jednu sezonu prosuli i previše tako da je sad red da nešto i skupimo,” poručio je trener Plinara Veselin Vujović.

Vratari su ove sezone svijetla točka hrvatskog prvaka, Stevanović je u solidnoj formi, a njegova pomoć bit će potrebna i u subotu.

Brest se pojačao na pozicijama gdje su možda bili malo tanji prijašnjih godina i sada se s punim pravom mogu nazvati jednom pravom, ozbiljnom europskom ekipom. Mi smo i lani imali velikih problema s njima premda smo uspijevali izlaziti s pobjedama, ali sada nas sigurno očekuje najveći izazov. Većinu te ekipe dobro poznajemo, a svakako će trebati pripaziti na pojačanja kao što je odličan šuter Jamali, sjajno desno krilo Prodanović i Rade Mijatović koji je jedan ozbiljan golman. Kvalitetniji su nego lani, ali kao što je trener rekao naš motiv je jako velik i moramo dati sve od sebe da upišemo dva boda i da se vratimo na jedan pravi put i da nam kasnije bude lakše.”

RUKOMET