Vujović: Zagreb smatram svojim klubom, ekipa ima ogromni potencijal

Vujović, PPD Zagreb

U klupskim prostorijama PPD Zagreba predstavljen je povratnik na klupu hrvatskog prvaka, Veselin Vujović, aktualni izbornik Slovenije.

“Mogu reći da je Zagreb jedan od rijetkih klubova koji je moju odluku da nemam klub do nove godine, odnosno Europskog prvenstva mogao promijeniti. Odbio sam neke ponude koje sam dobio iz Egipta, Poljske i Rumunjske, a kad mi se Zagreb, kojeg smatram svojim klubom, javio s prijedlogom lako smo se dogovorili. Znam da situacija nije laka, ali smatram da se ruka pružena u teškim trenucima pamti puno više nego ona u boljim momentima,” istaknuo je između ostalog pa dodao:

“Ne smatram da je situacija katastrofalna, već da imamo realne šanse da prođemo dalje. Protivnici su ogromnog renomea, ali Zagreb je ekipa ogromnog potencijala i mi ćemo nastupati s one pozicije sile gdje nitko tko će doći nastupati u Arenu neće biti smatran favoritom, kako god da se zvao. To je moja logika i to ću pokušati prenijeti igračima. Čast mi je i zadovoljstvo da sam ponovno trener Zagreba.”

Direktor Vedran Šupuković pokušao je pojasniti razloge otkaza Slovencu Branku Tamšeu:

“Do promjena je došlo ne nužno samo radi tri poraza. Zadnje poluvrijeme u Danskoj bilo je sramotno i jednostavno smo bili primorani djelovati u smjeru potpune stabilizacije ne bismo li u nastavku sezone ispunili ciljeve koje smo prije samog početka postavili. Moram reći da se zahvaljujemo treneru Branku Tamšeu na predanom radu, ali jednako tako želim reći da je trener Tamše od svih trenera, barem otkako sam ja direktor kluba, imao najbolju logistiku, najsređeniju situaciju u klubu i apsolutnu autonomiju, ne samo na terenu, već i ostalim aspektima kao što su pripreme i pripremni turniri.”

“Igrali smo ozbiljnu prvu utakmicu protiv Veszprema, drugu protiv Pariza – ekipa koje su definitivno krema rukometa. Možda se i jesmo malo zavarali s obzirom na to da smo tijekom utakmica većinu dijela bili gol za golom, međutim Aalborg je momčad za koju smatramo da je po svim karakteristikama na nekoj našoj razini i protiv koje si definitivno nismo smjeli priuštiti poraz. Naša predstava u drugom poluvremenu bila takva da je teško naći riječi kojima bi se okarakteriziralo kako smo izgledali i bilo koji epitet toj predstavi ne bi bio nezaslužen. U ovom smo trenutku kao klub relativno stabilni i zaslužujemo više od ovoga što nam se dogodilo u dosadašnjem tijeku sezone, pogotovo govoreći o porazima od osam i deset, bez obzira na to što govorimo o ekipama iz prve lige europskog rukometa.”

Novi debi na klupi Vujović će imati u subotu protiv Barcelone, ali na žalost svih zagrebačkih ljubitelja rukometa, dvoboj trećeg kola Lige prvaka igra se u Dvorani Kreše Ćosića na zadarskom Višnjiku.

RUKOMET