Vukičević pozitivan na koronavirus, reprezentacija ipak u samoizolaciji, stručni stožer – ne

HVS Barakude

Sukladno preporukama stožera Civilne zaštite i Epidemiološke službe Republike Hrvatske odlučeno je da samoizolacija igrača reprezentacije uključene u pripreme na Korčuli traje do 24. kolovoza, s obzirom na datum detektiranja pojave prvih simptoma zaraze Covidom-19.

“Isto se odnosi isključivo na igrače koji su bili pozvani na pripreme reprezentacije na Korčuli, dok je za stručni stožer i ostali dio delegacije HVS-a procijenjeno da nema potrebe za boravljenjem u samoizolaciji, iz razloga što se bliski kontakt sa zaraženim osobama nije provodio unutar zatvorenog
prostora,” navodi se u priopćenju HVS-a.

Hrvatski vaterpolski savez u sljedećim će danima nastaviti provoditi pojačani nadzor svih uključenih igrača te pozorno pratiti situaciju kako bi se zaštitili svi igrači, stručni stožer i ostali djelatnici.

Pozitivan nalaz pronađen je u uzorku reprezentativca Ante Vukičevića.

“Istina je da unutar Hrvatske vaterpolske reprezentacije imamo igrača pozitivnog na Korona virus, koji se nažalost u cijelom svijetu uvukao u sav sportski i ostatak regularnog života. No igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili a niti su mogli biti ni na kakvoj rođendanskoj proslavi za koju se navodi da se na njoj proširio virus. Naime ona se održala 6. kolovoza, a reprezentacija se na Korčuli tek okupila tri dana kasnije, odnosno 9. kolovoza uvečer,” u začetku će izbornik Ivica Tucak, te dodaje:

“U sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali smo revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama gdje smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su ranije bile u kontaktu s nama sada pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli. Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije,”  rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI