Wings for Life World Run: Slike Zadra ponovno obišle svijet, Nikolina Šustić ove godine najbolja u Švicarskoj

WFL, Predrag Vuckovic

Zadar je ponovno bio dio globalnog pokreta zvanog Wings for Life World Run koji je na Liburnskoj obali okupio osam i pol tisuća trkača.

Profesionalci, amateri, stari i mladi, kao i sudionici u kolicima – jedni uz druge, zajedno s više od 100 tisuća ljudi diljem svijeta, krenuli su s jednim ciljem u srcu i na umu – trčati za one koji ne mogu i učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Zajedničkim snagama u svijetu je prikupljeno preko tri milijuna eura koji je u cjelokupnom iznosu namijenjen neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life, koja se bavi istraživanjima leđne moždine.

Pola sata nakon trkača krenulo je i presretačko vozilo koje je, polako ali sigurno, sustiglo i najizdržljivije na stazi. Od pokretne ciljne linije najdulje je bježao Austrijanac Karl Aumayr, koji je pretrčao hvalevrijednih 68,01 kilometara i time postao peti pobjednik hrvatske Wings for Life World Run utrke i novi rekorder staze, ali i prvi strani pobjednik ove utrke u Hrvatskoj.

Peta pobjednica hrvatske utrke postala je Slovakinja Martina Burzova, koja je svoju utrku završila nakon 32,68 km.

Natjecatelji u kolicima koji su bez pomoći uspjeli prijeći najveću udaljenost bili su Tatjana Varga s prijeđenih 14,83 kilometara te Filip Veršec s prijeđenih 19,15 kilometara.

Hrvatica prvakinja po četvrti put

Nikolina Šustić danas je postala četverostruka pobjednica Wings for Life World Run utrke u švicarskom Zugu s pretrčanih 53,73 kilometra, koji su joj u globalnom poretku donijeli visoku drugu poziciju! Prije tri godine rasplesala je cijeli svijet i nakon 48 kilometara vratila se na start kao pobjednica drugog izdanja hrvatske utrke. Godinu nakon, s dva kilometra više, slavila je u Norveškoj, a prošle je godine 55 kilometara bježala presretačkom vozilu, svladavši sve sudionice britanske utrke.

Globalni pobjednik prešao gotovo 90 kilometara

Utrka za globalnog pobjednika Wings for Life World Runa – onog koji će prijeći najviše kilometara prije nego ga stigne presretačko vozilo, nije bila nimalo lagana.

No, s obzirom na to da nam je još prošle godine s prijeđenih 92 kilometra pokazao da nemoguće ne postoji, nije bilo nezamislivo da će naslov prvaka još jednom, baš kao i prošle godine, otići u ruke natjecatelja u kolicima. I to istom natjecatelju: Šveđanin Aron Anderson danas je u Sunriseu na Floridi još jednom svima pokazao da granice zaista ne postoje i da je moguće sve što srce poželi.

Wings for Life World Run utrka i u Zadru je oslikala najljepše slike koje su otišle u svijet.

Osim 12 organiziranih utrka, diljem svijeta trčale su se i organizirane utrke uz pomoć aplikacije, pa je tako u globalnoj utrci sudjelovalo ukupno 66 zemalja s više od registriranih 100 tisuća sudionika. Sa svakim pretračnim malim korakom napravljen je jedan veliki korak da snovi postanu stvarnost i da ozljede leđne moždine postanu stvar prošlosti. (Foto: Tomislav Može, Predrag Vučković, Marjan Radović)

OSTALI SPORTOVI