Zadar domaćin Challenger Cupa za odbojkašice, šest vrhunskih reprezentacija stiže na Višnjik: Bit će to sjajna promocija Hrvatske

challenger

Hrvatska će ovog ljeta biti domaćin prestižnog Challenger Cup natjecanja za odbojkašice, koji će se održati u zadarskoj dvorani Kreše Ćosića od 24. do 28.lipnja.

Nastupit će šest reprezentacija s pet kontinenata, a samo će se pobjednice kvalificirati u elitnu Ligu nacija.

“Hrvatska će ovog ljeta biti epicentar svjetske odbojke. reprezentacije sa svih kontinenata dolaze u Zadar i ovo nam je prilika da pokažemo kako se navija za reprezentaciju. Posebno mi je drago što će mlađe generacije, kao i svi ljubitelji ovog sporta, imati priliku uživati u vrhunskoj odbojci,” istaknuo je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković pa dodao:

“Od hrvatskih reprezentativki očekujemo da daju sve od sebe i tada rezultat neće izostati. Sportska razglednica koju ćemo poslati iz Zadra bit će i sjajna promocija cijele Hrvatske. Vjerujemo kako će nakon ovog natjecanja i još više turista doći u Lijepu našu. Pozivam sve navijače da nam se pridruže i podrže naše odbojkašice!”

FIVB Challenger Cup pokrenut je kako bi sve odbojkaške nacije dobile priliku pokazati svoju kvalitetu pred svjetskom odbojkaškom javnosti. Na turniru nastupaju dvije momčadi iz Europe te po jedna iz Azije, Afrike te Sjeverne i Južne Amerike. Dodjela domaćinstva Hrvatskoj je, uz domaćinstvo Europskog prvenstva iduće godine, još
jedna potvrda povjerenja koje krovne odbojkaške institucije imaju u Hrvatski odbojkaški savez.

“Odbojka i dalje raste u cijelom svijetu! FIVB je uzbuđen što će se treće izdanje Challenger Cupa održati u Hrvatskoj. Ovo je sjajna prilika da naš voljeni sport približimo novoj publici. Prekrasni Zadar bit će sjajna kulisa za spektakularno natjecanje koje će oduševiti sve ljubitelje odbojke,” poručio je čelnik Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB), Brazilac Ary Graca.

Na posljednjem nastupu na Challenger Cupu Hrvatice su osvojile četvrto mjesto, a nastup pred domaćom publikom bit će im dodatni motiv za rezultatski iskorak.

OSTALI SPORTOVI