Zadar domaćin Krešinog Kupa, poznati parovi završnice: Bit će to četiri dana festivala hrvatske košarke!

Ćosić, Marin Sušić, HKS

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održan je ždrijeb Final 8 završnice Kupa ‘Krešimir Ćosić’, koja će se odigrati u njegovom Zadru od 14. do 17. veljače,

“Puno vremena je prošlo i kad se čovjek osvrne unazad, onda zapravo ne može vjerovati da je već toliko prošlo otkako Krešo nije s nama. Naravno, veseli me Zadar, ali moram reći da svi koji su organizirali Kup da je svugdje bilo posebno na svoj način. I u Zagrebu, na kraju krajeva i kad smo bili u Vukovaru, isto tako jedna lijepa priča, Split…Zadar je poseban zato što je Krešo zaista na poseban način bio vezan uz Zadru, ali je on bio vezan i za sve ostale klubove tako da, hvala svima,” poručila je Ljerka Ćosić, Krešina supruga.

Kćer Ana pomogla je u izvlačenju parova.

Branitelj naslova Cedevita igra protiv Zagreba, domaćin igra protiv zadarskog trećeligaša Sonik Puntamike, Šibeniku je protiv Zabok, a Cibona igra protiv Škrljeva.

“Domaćin je grad Zadar i iskreno se nadam jednom festivalu hrvatske košarke u gradu u kojem je Krešo napravio svoje prve košarkaške korake, gdje se formirao kao igrač i osvojio sve što se moglo osvojiti. Nadam se da ćemo gledati dobre utakmice u ispunjenoj dvorani i da će to Zadar organizirati onako kako to najbolje zna,” naglasio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Drago mi je da nam je ukazano povjerenje Saveza kao domaćinima Kupa. To je iznimna čast i ponosni smo na to što ćemo biti domaćini 20. izdanja Kupa ‘Krešimir Ćosić’. Nadam se da ćemo opravdati to povjerenje i da će to biti četiri dana festivala hrvatske košarke,” dodao je predstavnik domaćina, direktor KK Zadar, Željko Žilavec. (Foto: Marin Sušić/HKS)

KOŠARKA