Zadravec: “Mogu samo garantirati da ćemo ‘poginuti’ na terenu! Saračević: Idemo još jednom napraviti veliku feštu

Zadravec, Saračević

Rukometašice Podravke Vegete u nedjelju od 17 sati u D Gimnazije Fran Galović igraju uzvratni dvoboj četvrtfinala EHF Kupa protiv danskog Herning-Ikasta.

“Pred nama je uzvrat četvrtfinalne utakmice protiv danskog Ikasta. Moram reći da je Ikast jedan od favorita uz Siofok za finale ovog natjecanja, a na našu žalost potvrdili su svoju kvalitetu. Osam razlike je puno, ali ja osobno mogu iz osobnog iskustva reći, a i svjedoci smo nebrojeno puta da je rukomet takav sport i da se stizalo i minus osam pa i više. Mi se ne predajemo, pred nama je 60 minuta, a kraj je kada sudac svira da je kraj. Ono što očekujem od djevojaka je da pruže dobru partiju, smanje broj tehničkih grešaka, poboljšaju realizaciju i da tu utakmicu probamo što pozitivnije završiti,” rekla je sportska direktorica Tatari Šimunović te naglasila da ekipa neće dići ruke i vjeruje u dobar rezultat.”

U prvoj utakmici završilo je 34:26 za domaće rukometašice…

“Razlog poraza tamo je loš ulazak u utakmicu gdje smo prvih deset minuta dozvolili da odu na +5 i na kraju su vodili cijelo vrijeme. Najveća šteta je nastala od tih, kako bi rekli u tenisu, neprisiljenih greški iz čistog mira gdje smo deset lopti bacili u aut i kad tako odigraš na tom nivou, to se ne oprašta. Herning je dobra ekipa, fizički moćna, a to se i vidjelo da su fizički jače od nas. Moramo smanjiti tehničke greške i ne smijemo se dati iskontrirati kao što je to bilo tamo, moramo se vraćati. To je meni najbolnija stvar jer dosad nas u Europi nitko nije tako iskotrirao kao one s petnaest golova iz polukontre i kontre,” najavio je trener Saračević i zahvalio na odličnoj atmosferi u dvorani koju priželjkuje i u nedjelju.

“Zahvaljujem se publici za ovo dosad i idemo još jednom napraviti veliku feštu, neka nam probaju pomoći da napravimo čudo ako možemo. Dosad je to bilo fenomenalno, ja sam čuo da karata više nema i znam da dolaze Kronikusi pa idemo napraviti pravu atmosferu jer jedino tako možemo malo pritisnuti, uz vašu pomoć, našeg osmog igrača,” osvrnuo se trener na punu dvoranu i velik interes publike i navijača u ovom europskom uzletu Podravka Vegete.

Trener je dodao kako je u ekipi načelno sve u redu osim vratarke Antonie Tucaković koja ima problema s koljenom. Na treningu se jučer ponovno priključila i Elena Popović koja je bila bolesna. Istaknuo je i kako su se ovih dana kroz treninge fokusirali na popravak nedostataka u igri.

Nikolina Zadravec naglasila je atmosfera u ekipi i dalje dobra uz jak tempo treninga: “Mogu samo garantirati da ćemo se boriti svih 60 minuta, ginuti na terenu. Mislim da moramo smanjiti tehničke greške, broj izgubljenih lopti jer su tako dolazile do lakih golova iz polukontre i kontre,” rekla je, istaknuvši kako je na gostovanju prevladalo iskustvo danske ekipe, ali nisu spremne odustati i u tome im najviše treba podrška domaćih navijača koje je ovim putem Nikolina pozvala da na utakmici ponovno budu njihov osmi igrač i vjetar u leđa.

RUKOMET