Zagreb domaćin Europskom prvenstvu za mlade odbojkašice: Osjećam da smo napredovale

U-16, Hrvatska, odbojkašice

Buduće zvijezde europske odbojke okupljaju se ovih dana u Zagrebu. Jedna skupina Europskog prvenstvo za odbojkašice mlađe od 16 godina igrat će se u dvorani Trnsko. Hrvatska reprezentacija natjecanje otvara u subotu 13. srpnja od 17.30 sati s Francuskom, a natjecanje traje do 21. srpnja. Ulaz na sve utakmice je besplatan.

”Odradili smo duže pripreme, uvjete smo imali odlične ali je šteta što nismo odigrali više kontrolnih utakmica. Ovo je prvo Europsko prvenstvo za to godište i teško je predvidjeti favorita. Možemo pretpostaviti da će u našoj grupi odskakati Rusija ali mislim da smo svi tu negdje, bit će neizvjesna skupina. Vidjet ćemo gdje smo u odnosu na konkurenciju, ova se generacija okupila prije 10 mjeseci što je manje od drugih reprezentacija ali to neće umanjiti naše želje i trud da napravimo što bolji rezultat,” izjavio je izbornik U16 Miodrag Stojaković.

Uz Hrvatsku i Francusku, u Zagrebu će igrati reprezentacije Rusije, Slovenije, Finske i Njemačke. Zagreb domaćinstvo dijeli s Trstom gdje se natječu nacionalne vrste Italije, Belgije, Turske, Nizozemske, Srbije i Rumunjske, a upravo će se u talijanskom gradu odrediti i europski prvak.

”Pripremamo se već doista dugo za Europsko prvenstvo, sada smo zajedno mjesec dana. Osjećam da smo napredovale od početka, a da ne pričam koliko smo se prijateljski zbližile. Bilo je tu i teških trenutaka i ozljeda, ali to je sve dio sport. Veselimo se prvenstvu, dat ćemo sve od sebe i biti ekipa. Sve za jednoga, jedan za sve,” izjavila je kapetanica U16 reprezentacije Dorja Sulić.

Uz Dorju, u ekipi su Ana Petriško, Matea Smoljan, Eva Krišto, Karla Burđelez, Leonarda Inkret, Tea Bakić, Mara Štiglić, Ana Burilović, Ena Zajec, Korina Topić i Aurora Papac.

Raspored utakmica (Hrvatska):

HRVATSKA-FRANCUSKA, 13. srpnja u 17.30 sati

FINSKA-HRVATSKA, 14. srpnja, 17.30 sati

HRVATSKA-SLOVENIJA, 15. srpnja, 17.30 sati

NJEMAČKA- HRVATSKA, 17. srpnja, 17.30 sati

HRVATSKA-RUSIJA, 18. srpnja, 17.30 sati

OSTALI SPORTOVI