Zagreb Ladies Open privukao tenisačice iz cijelog svijeta na terene TC Maksimir: Ana Konjuh predvodi Hrvatice

Ana Konjuh, HTS, Mario Ćužić

Teniski turnir Zagreb Ladies Open održava se ovog tjedna na zemljanim terenima TC Maksimir. Od 15. do 20. rujna za nagradni fond od 25 tisuća dolara natjecat će se 32 tenisačice iz cijelog svijeta. Ovo je 11. izdanje turnira koje zbog otkazivanja drugih u Hrvatskoj ove godine s pravom nosi i epitet najjačeg teniskog turnira u našoj zemlji 2020. godine.

‘’Unatoč korona krizi i otkazivanju brojnih teniskih turnira uspjeli smo organizirati jedan vrhunski, profesionalni teniski turnir. Privukli smo tenisačice iz cijelog svijeta nakon što smo im objasnili kako je u Zagrebu sigurno i da ćemo se strogo pridržavati svih epidemioloških mjera i uputa. Ovo je tradicionalna, 11. godina turnira, nagradni fond je smanjen ali vjerujem da će organizacija ostati na najvišoj mogućoj razini kao i prošlih godina,’’ najavio je Zagreb Ladies Open direktor turnira Emir Aliti.

Turnir će otvoriti hrvatska tenisačica Ana Konjuh i Njemica Jule Niemeier mečom koji počinje na centralnom terenu u 10 sati. Uz Anu, na turniru će se natjecati još osam hrvatskih tenisačica kao i tenisačice iz čak 15 zemalja. Uz turnir u pojedinačnoj konkurenciji održat će se i turnir parova, a mečevi se igrati na četiri terena. Izostanak uobičajenih natjecanja i turnira ove godine jamči da nas na Zagreb Ladies Openu očekuje vrhunski tenis koji će oduševiti sve ljubitelje bijelog sporta.

Zbog epidemiološke situacije turnir će se održati bez prisustva publike, a svi mečevi moći će se pratiti uživo na web stranici ITF-a.

(Foto: HTS/Mario Ćužić)

TENIS