Zagrebačke Žabice osvojile Kup, Jug CO favorit za obranu trofeja protiv splitskog Jadrana!

ŽAVK Mladost

Vaterpolistice zagrebačke Mladosti osvojile su hrvatski Kup, nakon što su u svom bazenu s 10:6 (1:0, 4:3, 5:2, 0:1) nadigrale ekipu splitskog POŠK-a.

Žabice su u polufinalu s 18:5 nadigrale šibensku Viktoriju, dok su u završnom okršaju na Savi samo potvrdile svoju kvalitetu.

ŽAVK Mladost je predvodila Dina Lordan, koja je u polufinalu postigla četiri, a u finalu tri pogotka.

Petra Bukić proglašena je najboljom vaterpolisticom Hrvatske za ovu godinu.

Mladostašicama je to šesti trofej Kupa, kojeg su primile iz ruku predsjednika HVS-a Predraga Slobode, dok su prvakinje Hrvatske bile sedam puta.

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO svladali su splitski POŠK s 18:6 (5:1, 5:2, 6:2, 2:1) i plasirali se u finale Kupa Hrvatske u kojem će se za trofej boriti protiv splitskog Jadrana, koji je u prvom polufinalu svladao gradskog rivala Mornar BS rezultatom 9:7 (2:1, 3:3, 2:1, 2:2).

Favorite za novi trofej predvodili su Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Viktor Rašović, Vincenzo Renzuto i Luka Lozina, koji su postigli po dva pogotka. Marko Macan, Hrvoje Benić i Nikola Pavličević dodali su po jedan gol. Marko Bijač u tri je četvrtine provedene na golu skupio osam obrana, dok je u posljednjih osam minuta mrežu čuvao Toni Jarak koji je dodao još jednu obranu.

Završni turnir Kupa Hrvatske igra se u Zagrebu, na bazenu Mladosti uz Savu, a finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju od 16 sati. Ulaz je slobodan!

Jadran nikad nije osvojio Kup, jednom su bili u finalu (2003.), kad su poraženi upravo od Juga. Dubrovčanima je to prilika za 13. trofej u ovom natjecanju.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI