Zagrebački noćni cener – spoj trčanja s uličnom umjetnošću

Cener

Najomiljenija i dugo očekivana zagrebačka utrka nam je tik pred vratima, za svega nekoliko dana na Zrinjevcu, u nedjelju 4. studenog u 19 sati, centar Zagreba okupirat će oko 2700 trkača i barem još toliko navijača…

“Sada već tradicionalna utrka na deset kilometara, pokušat će svojim sudionicima dočarati grad iz malo drugačije perspektive. S obzirom da se utrka održava u samom središtu Zagreba, nastavljamo promovirati urbano trčanje – trčanje kroz ulice, kvartove bilo kada i bilo gdje. No, ove godine smo željeli potaknuti svjesnost okoline u kojoj trčimo. Zato smo željeli da trkači, a i svi građani, dožive street art kao modernu kulturu kroz ljubav prema trčanju. A kao trijumf cijele naše kampanje oslikat ćemo svoj vlastiti mural u parku Opatovina u suradnji sa street art umjetnikom Modulom te tako svoju ljubav prema trčanju i zdravom načinu života pretočiti u umjetnost,” poručili su iz organizacije.

Aktivan život

Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba i povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”, organizira utrku Zagrebački noćni cener. Već sedmu godinu za redom ova utrka okuplja gotovo tri tisuće trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja u središte grada kako bi se osvijestilo na važnost rekreacije i zdravog života.

OSTALI SPORTOVI