‘Zagrijavanje’ protiv Argentine na otvaranju Svjetskog prvenstva

20th World Aquatics Championships Fukuoka 2023

Očekivana ne samo pobjeda, već i uvjerljiv trijumf nad Argentincima u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

“Budući da je bilo znano kako je razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi silno velika, onda je valjalo u datim okolnostima izvući maksimum. Mislimo da je to i učinjeno, a pri tom ne mislimo samo na broj golova. Aludiramo na to da su svih 13 igrača predviđenih za ovu utakmicu, dakle, i obojica vratara, ‘oprobali’ bazen u natjecateljskim uvjetima. Nadalje, maksimalno su se naši mladići rasplivali, ali i isplivali kontranapade.

Nadalje, od 11 igrača ‘u polju’, samo Andrija Bašić nije postigao gol, drugim riječima ‘zagrijale’ su se solidno i ruke. To je upravo ono što je izbornik Tucak i mogao tražiti od svojih igrača, naših reprezentativaca u ovom susretu. Vjerujemo da je to i dobio,” piše hvs.hr.

Prva četvrtina već osam ‘komada’, a sedam različitih strijelaca, za konačnih 24:5. Maksimalna ozbiljnost od prve do zadnje sekunde. Onako kako i treba biti. Inače, za ovu je utakmicu izbornik ostavio na tribini Marka Žuvelu i Filipa Kržića. Argentina je već ‘zaboravljena’, ali odmah koncentracija na dalje, na sljedeće, na jaku i odličnu Mađarsku.

Derbi za prvo mjesto u skupini na rasporedu je u srijedu od 5 ujutro…

VODENI SPORTOVI