Zajedno s olimpijcima – #PremaSuncu

Đerek

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pokrenuo je, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO), kreativni nagradni natječaj pod nazivom ‘Zajedno s olimpijcima #prema suncu‘, koji traje od 29. veljače do 1. travnja.

Tema natječaja su Olimpijske igre Tokio 2020, a na natječaj se mogu prijaviti sve osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i sudjeluju u projektima IRIM-a. Ideja natječaja je da djeca uz pomoć mentora osmisle projekte kojima će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i sudjelovanje na Olimpijskim igrama. U svojoj kreativnosti sudionici trebaju uzeti u obzir činjenicu da se Igre održavaju u Japanu, gospodarski i tehnološki jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta, te da su temeljne olimpijske vrijednosti: izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo, uz moto Igara: brže, više, jače.

Na zadanu temu može se izraditi robot maskota, uređaj koji pomaže sportašima prilikom priprema i treniranja ili informativno-zabavni projekt koji sportašima približava kulturne sličnosti i razlike između Japana i Hrvatske ili drugima ukazuje na kulturu i raznolikost RH.

Hrvatski olimpijci Martin i Valent Sinković, Snježana Pejčić, Tin Srbić, Ana Đerek i Marin Čilić pozivaju školarce na sudjelovanje u nagradnom natječaju, kako bi svojom kreativnošću postali njihova inspiracija te i sami bili dijelom najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja u svijetu. (PRIJAVA)

Neovisno o tehnologiji koju će tim koristiti za izradu svog rada, uz prijavu je potrebno priložiti kvalitetnu videoprezentaciju projekta (do maksimalno tri minute trajanja), opis projekta (kratki opis, upute za sastavljanje i napomene) te nekoliko slika koje najbolje predstavljaju projekt, izradu projekta i tim koji je radio na njemu.

Pri ocjenjivanju, povjerenstvo će posebno gledati kvalitetu videoprezentacije (prikaz rada), inovativnost, kreativnost, te promicanje vrijednosti i gesla Olimpijskih igara.

Povjerenstvo će odabrati pet najboljih radova, a osim članova timova, bit će nagrađeni i njihovi mentori. Svi projekti trebaju biti prijavljeni do 1. travnja 2020. do 23.59 sati.

Prijava

 

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: , ,