Zaklada Marin Čilić otvorila natječaj za nove stipendiste: Sjajna djeca divan su primjer i motivacija

Nika Jagečić, Čilić Zaklada

Zaklada Marin Čilić otvorila je natječaj za projekt stipendija. Bit će ovo druga generacija talentiranih mladih sportaša i glazbenika koji će, uz podršku stipendija našeg proslavljenog tenisača, još hrabrije koračati putem koji ih vodi do ostvarenja njihovih snova. Prošle je godine dodijeljeno četrnaest stipendija, a ove će godine taj broj biti još veći te će, na posebnoj svečanosti, biti uručeno dvadeset stipendija i jedna donacija.

Prijave je potrebno poslati najkasnije do 5. prosinca u 18 sati, na adresu elektroničke pošte – info@marincilicfoundation.com

“Upoznati prvu generaciju stipendista uistinu je bila privilegija. Ta sjajna djeca divan su primjer i motivacija svima nama u Zakladi. A sve ono što su postigli tijekom protekle godine dodatno nas je motiviralo i zato smo odlučili povećati ukupan broj stipendija. Nadamo se da će i ove godine odaziv biti velik, a iako nas čeka nimalo lagan posao u odabiru stipendista, vjerujemo da će njihove priče i uspjesi potaknuti ne samo djecu već i nas odrasle, da prepoznamo i podržimo prave životne vrijednosti te da nikada ne izgubimo vjeru u ljude,” najavio je Marin.

Natječaj za stipendije otvoren je do 5. prosinca, a i ove se godine dodjeljuju u nekoliko kategorija – deset glazbenih stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

“Bilo ja zadovoljstvo pratiti razvoj naših stipendista protekle godine. Nika Jagečić iskoristila je svoju stipendiju da otputuje na natjecanje u Grčku, gdje je ostvarila normu za svjetsko seniorsko prvenstvo u skijaškom trčanju kao jedna od najmlađih natjecateljica. Gitaristu Filipu Miškoviću smo pomogli da otputuje na prestižno međunarodno gitarističko natjecanju u Miamiju gdje je osvojio drugo mjesto. Ovo su samo dva primjera uspjeha naših stipendista, marljive i predane djece zbog koje kao društvo moramo učiniti još puno više,” dodala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Za sve one koji nestrpljivo čekaju, prijave za ovogodišnje glazbene i sportske stipendije & donaciju školi su otvorene! Posjetite marincilic.com/zaklada i saznajte više o uvjetima i rokovima prijave. Proširite vijest i prijavite se na natječaj. Čekamo vas ⠀ ⠀ Many have been eagerly awaiting and we are happy to announce that our 2019 music, sport, and science scholarship applications for students in Croatia are officially open! ⛸ Please visit marincilic.com/foundation/ for all information regarding eligibility, requirements and deadlines. We can’t wait to start reading submissions!⠀ .⠀ .⠀ #MCF #scholarship #reachforyoursky #education #science #music #sport #glazba #stipendijeusa

Objavu dijeli Marin Cilic Foundation (@marincilicfoundation)

TENIS