Završnica Socca prvenstva Hrvatske na legendarnom Kegliću: Vjerujem da će biti atraktivno

Socca

Svega nas nekoliko dana dijeli od malonogometnog spektakla na zagrebačkom Kegliću. Na tom kultnom terenu u sklopu završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu zaigrat će u subotu i nedjelju, 29. i 30. lipnja, najbolje hrvatske ekipe. Uz dobar hakl i zabavu, oni najuspješniji imat će priliku plasirati se na ovogodišnju Ligu prvaka u Mariboru.

Što je Keglić nekad značio u smislu maloga nogometa najbolje zna poznati hrvatski sportski novinar Anton Samovojska, koji je i sam bio dio priče zagrebačkog i hrvatskog malog nogometa.

”Sudjelovao sam 1974. na prvom Prvenstvu Zagreba u malome nogometu. Sve te godine igralo se na asfaltu, prvo 6+1 pa poslije toga 5+1. Bilo je 48 Prvenstava Zagreba u malome nogometu, a ja s ponosom mogu reći da sam igrao na prvom i na posljednjem”, objasnio je Samovojska te nastavio:

Na Kegliću su igrali svi viđeniji i poznatiji igrači koji su igrali nogomet u gradu Zagrebu, osim prvoligaša. Nije igrao Dinamo, nije igrao Zagreb kada je bio u prvoj ligi, ali svi igrači od nekadašnje Druge jugoslavenske lige naniže, svi lokalni heroji, svi lokalni hakleri…

Svi su tamo igrali!”

U jednom trenutku Prvenstvo se toliko proširilo da je bila šest liga po 12 momčadi. Dakle igrale su 72 ekipe, a bio je takav interes da je za tu šestu ligu po četrdesetak momčadi igralo kvalifikacije. Iz šeste lige trebalo je doći do prve, a da bi se došlo do prve, trebalo je proći i po tri godine.”

Od tada je prošlo dosta godina, ali mali nogomet i dalje živi. Neki novi hakleri, ovoga puta iz cijele Hrvatske, ponovno će zaigrati na mjestu gdje je rođen mali nogomet.

”Jako me veseli ta činjenica. Da nisam poslovnim obavezama spriječen zasigurno bih došao pogledati neke nove generacije malonogometaša. Vjerujem da će biti atraktivno”, kazao je za kraj Samovojska.

Podsjetimo i kako će završnicu Socca prvenstva Hrvatske pratiti i izbornik malonogometne reprezentacije Dino Kovač koji će tražiti kandidate za reprezentaciju koja će ove godine u listopadu zaigrati na Socca Svjetskom prvenstvu u Grčkoj na otoku Kreti.

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET