Zdovc: Neki igrači ‘kao da su pali s Marsa’, to me brine! Musa: I dalje smo favoriti za naslov

Musa, KK Cedevita

Cibona i Cedevita večeras od 20.30 sati u Draženovom domu igraju drugu utakmicu finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Branitelj naslova se odmah našao u zaostatku: “Nismo bili pravi. Nije bila prava koncentracija. Igrali smo dosta slično kao protiv Splita u prvoj utakmici polufinala, bez obrane, bez komunikacije, bez ruku i bez tuče. Postigli su nam 90 i nešto poena, što je apsolutno previše. U finalu playoffa, ako se ne potučeš, ne možeš dobiti. Oni su poslije pogađali neke teške šuteve, ali sve je to bilo plod naše slabe obrane u početku i onda se i njima okrenula sreća. Mi smo promašivali otvorene šuteve, oni su dosta riskirali, ali ja se opet vraćam na obranu. Sve ide iz obrane i tu je bilo previše grešaka. Na tom nivou, na takvoj utakmici to jednostavno ne smijemo dozvoliti. Ja sam razočaran zbog toga što te stvari ponavljamo svaki dan. To je bila šesta utakmica s Cibonom, cijele godine smo u nekom razmaku igrali s njima, znamo pravila, ali neki igrači kao da su pali s Marsa. To mene brine. Tu sam najviše razočaran, ali što je tu je. Igramo sada drugu utakmicu i ako smo već morali izgubiti, bolje da smo izgubili prvu nego zadnju utakmicu. Moramo skupiti energiju, koncentraciju i napraviti sve da pobijedimo u sljedećoj utakmici,” rekao je u najavi trener Cedevite Jure Zdovc.

Džanan Musa i dalje vjeruje u konačno slavlje: “Kao što sam rekao i prije finala, mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa. Mislim da smo u prvu utakmicu ušli dosta opušteno i nonšalantno, ali da smo sad naučili iz svojih grešaka i da ćemo dočekati spremno utakmicu u nedjelju.”

“Energija će biti ključ pobjede, u svakom slučaju, kao i 40 minuta timske igre. Mi jednostavno nismo dovoljno željeli u toj prvoj utakmici. Mislim da smo dosta naučili iz te prve utakmice i sad idemo spremni u Draženov dom da uzmemo pobjedu. Mislim kako smo i dalje favoriti za naslov.”

(Foto: Kk Cedevita, Marin Sušić)

KOŠARKA