Zekić: Treba biti pametan i strpljiv, treba vjerovati! Kek: Poznajemo protivnika, moramo biti koncentrirani i agresivni

Osijek, Kohorta

Nogometaši Osijeka i rijeke u srijedu od 17 sati igraju uzvratni dvoboj polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Na Rujevici su Riječani slavili 3:1, imaju veliku prednost, ali se Bijelo-plavi zbog postignutog pogotka u gostima Peroševića imaju pravo nadati pozitivnom ishodu.

Osječani su prije nekoliko dana upisali važnu prvenstvenu pobjedu u Koprivnici i s optimizmom iščekuju ovaj okršaj u Kupu.

“Još ih nismo dobili ove sezone. Ali, ovo je polufinale Kupa i sigurno ćemo dati sve od sebe. Treba biti jako pametan, jako strpljiv i treba vjerovati u uspjeh,” najavio je strateg Osijeka Zoran Zekić.

Rijeka je u subotu igrala težak derbi na Poljudu, uzela je bod te se momčad sigurno fizički i psihički ‘potrošila’.

“Ovo je za nas trenutno najbitnija utakmica. Polufinale Kupa Hrvatske u kojem nam se otvara mogućnost ući u finale i igrati za trofej. Poznajemo protivnika i sigurno je da su oni s dva posljednja rezultata dignuli samopouzdanje. Unatoč prednosti iz prve utakmice, moramo biti izuzetno koncentrirani i agresivni da bismo došli do našeg cilja, a to je finale,” rekao je Matjaž Kek.

Mjesto u završnici već je osigurao zagrebački Dinamo, a finale, koje se ove godine igra u Varaždinu, na rasporedu je 31. svibnja.

NOGOMET