Žetva medalja za Hrvatsku na otvaranju IWAS Svjetskih igara

IWAS, HPO

Prvog dana natjecanja na sedmim IWAS svjetskim igrama koje se održavaju u portugalskom Vila Real de Santo Antoniju parataekwandoist Ivan Mikulić osvojio je brončano odličje. U prvoj borbi dana Mikulić je s 21:8 svladao Britanca Matta Busha, no, u drugoj borbi od Ivana je bio bolji Iranac Asghar Aziziaghdams s 2:15.

Brončana medalja Splićanina Mikulića bila je prva medalja na ovom natjecanju za hrvatske sportaše.

“Dojmovi su mi nekako pomiješani. Prvo sam saznao jučer da je došlo do izmjene pravila i da borba traje jednu rundu od pet minuta ili se prekida nakon veće razlike od 12 poena. Ovo mi je svojevrsna pljuska što vjerujem da će me potaknuti na još bolje rezultate. Nakon pet godina ovo mi je prva međunarodna bronca. Već za tri dana imat ću priliku da to popravim na Europskom prvenstvu u Sofiji gdje sutra putujem,” izjavio je Ivan Mikulić, trenutno prvi na svjetskoj rang listi boraca težih od 75 kilograma.

IWAS

Deni Černi u spojenim kategorijama F32, F33 i F52 u kugli daljinom od 8,88 metara i sa 780 bodova osvojio je zlatnu medalju.

U spojenim kategorijama F54, F55, F56 i F57 Jelena Vuković u bacanju diska osvojila je srebro s daljinom od 20,97 metara i 635 bodova. Nataša Sobočan bila je brončana s 15,28 metara sa 620 bodova. Slavila je Čehinja Miroslava Obrova sa 783 boda.

Petra Štruklec u kategoriji atletičarki niskim rastom u kugli osvojila je srebro s daljinom od 5,67 metara i 733 boda.

Hrvatski plivač Tomi Brajša na 150 metara mješovito osvojio je srebrenu medalju s vremenom od 3:23.58

U stolnom tenisu danas smo osvojili tri bronce. Anja Lauš nakon poraza od Iračanke Adeli Sabreen Ghazi Jawad . Nino Baša izgubivši od Južnokorejca Song Byung Juna. Borna Zohil u svojoj grupi s jednom pobjedom i tri poraza uzeo je treću broncu za Hrvatsku.

Na sedmim IWAS svjetskim igrama nastupa preko 400 sportaša s amputacijama, niskim rastom, u invalidskim kolicima i cerebralnom paralizom, a 25 hrvatskih sportaša nadmeće se u atletici, plivanju, stolnom tenisu i parataekwondou.

PARAOLIMPIJCI