Žganec: Stvari su sjele na svoje mjesto! Zdovc: Razumijem emocije kod svojih igrača i rivalstvo s Cibonom

Žorić, KK Cedevita

U četvrtak od 20 sati Cedevita i Cibona igraju treću utakmicu finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Rezultat je izjednačen na 1-1, Vukovi su slavili u prvom dvoboju u Domu sportova, dok je branitelj naslova uzvratio u Draženovom domu.

“Počinjemo od nule. Mislim da smo svi mi i igrači shvatili da igramo protiv ekipe koja ima kvalitetu, koja ima karakter i koja je motivirana. Moramo se stvarno s njima potući, dati sve od sebe, biti koncentrirani, ne nasjedati na neke provokacije i raditi svoj posao. Ništa se ne mijenja. Kao što sam rekao i poslije druge utakmice, tu nema nikakvog razloga za neku radost, opuštanje ili bilo što. Moramo biti fokusirani i nastaviti gdje smo završili drugu utakmicu,” izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Okršaj dva najbolja zagrebačka kluba ima svoju posebnu draž…

“Kao stranac je razumijem neke emocije kod svojih igrača i to neko rivalstvo. Tu su neki interni događaji. Puno stvari se događa, ja to ni ne čitam u medijima. Nikome nije svejedno kako će ovo završiti.”

Tko slavi u trećoj utakmici stigao je na korak od titule.

“Nema pravila. Imam dosta iskustva s tim doigravanjima i svašta se tu događa. Dok nije kraj, nije kraj. To je jednostavno tako. Mi moramo ići iz utakmice u utakmicu i apsolutno napraviti sve da odigramo energetski na nivou kao što smo odigrali drugu utakmicu. Hoćemo li promašiti otvoreni šut ili pogoditi, to je dnevna forma i na te neke stvari nemaš velikog utjecaja”, rekao je Zdovc.

“Sigurno da nije bila najbolja atmosfera nakon prve utakmice koju smo odigrali ispod svakog nivoa, gdje nas je Cibona sportski istukla i zasluženo pobijedila. No, mislim da su već u drugoj utakmici, kad smo pružili fizički otpor, stvari došle na svoje mjesto i da smo odigrali jednu solidnu utakmicu i zasluženo pobijedili”, izjavio je krilni centar Karlo Žganec, koji se nada dobroj atmosferi na tribinama:

“Nadam se da će opet biti dosta ljudi i nadam se dobroj utakmici. Nadam se da ćemo ući u susret kako spada, odigrati fizičko dobro i da ćemo na kraju slaviti.”

KOŠARKA