Zubac dominirao pod obručima u pobjedi nad BiH: Čuvali smo neke stvari za važnije utakmice koje nas očekuju

Zubac, Marin Sušić, HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je u Opatiji pripremnu pobjedu nad Bosnom i Hercegovinom rezultatom 88:75 (16:11, 18:20, 30:27, 24:17).

Bio je to debi Dražena Anzulovića na klupi Hrvatske, a pred novim izborniku su tek dva teška ispita u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, 28. lipnja u Trstu protiv Italije i 1. srpnja na gostovanju u Rumunjskoj.

“Moram reći da je ova utakmica prvenstveno poslužila da energetski opteretimo ova tri igrača koji su se priključili naknadno. Ne zavaravamo se s ovom utakmicom i moramo biti realni u tome da je bila vrlo skromna. Međutim, i nismo htjeli igrati neke napade i otvarati se, čuvamo te napade za puno važnije utakmice koje nas uskoro očekuju. U subotu ćemo odmoriti, a onda sve pokušati podignuti na višu razinu kakva nam je potrebna u Italiji,” istaknuo je Anzulović.

U seniorskoj reprezentaciji debitirao je i član LA Lakersa Ivica Zubac, koji je dominirao pod obručima s 28 poena, 12 skokova i dvije blokade.

Bojan Bogdanović upisao je 20 poena, šest skokova i osam asistencija, dok je Šarić imao devet koševa, 11 skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte.

“Predstavio jednom vrlo dobrom utakmicom i kao što sam i prije govorio – on će biti vrlo važan kotač ove reprezentacije narednih godina. Jedan je od rijetkih centara koji ima stvarno dobru leđnu tehniku,” nahvalio je Ivicu kapetan Babo.

“Imamo još par dana da utreniramo i napadačke setove i kako defenzivno braniti ‘pick and roll’, jer su nam dosta u tom segmentu radili probleme tijekom utakmice. Tek smo odradili par kvalitetnih treninga i ja se nadam da ćemo bolje izgledati i na treninzima i na utakmici u Trstu.”

HRV

(Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA