Žunić drugi na Mediteranu: Više sam izgubio zlato, nego osvojio srebro!

Žunić

Stipe Žunić osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni, bacivši kuglu 20,21 metar. Filip Mihaljević je bio šesti s daljinom 19.56 metara.

Zlatnu medalju osvojio je Hamza Alić iz BiH sa 20.43 metra, a bronca je pripala njegovu sunarodnjaku Mesudu Peziću (19.82).

“Dojam je da sam više izgubio zlato, nego osvojio srebro, ali moram biti zadovoljan jer su i uvjeti ovdje bili vrlo loši,” izjavio je Žunić nakon osvojenog srebra i povratka s doping kontrole.

U finale utrke na 100 m s preponama Andrea Ivančević je ušla kao druga, a Ivana Lončarek kao sedma. Finale muškog diska u petak izborio je i naš Martin Marković, a četvrtak donosi finale ženskog diska i nastup naše najbolje sportašice Sandre Perković.

Toni Filipi osigurao broncu

Boksački teškaš Toni Filipi (do 91 kg) osigurao je brončanu medalju, pobijedivši Marka Dočića iz Srbije prekidom borbe u drugoj rundi. U nastavku boksačkih natjecanja na MI Filipiju ždrijeb nije bio naklonjen jer ga u petak u borbi za finale čeka Francuz Omba Biongolo i, kako stvari stoje, za mediteransko teškaško zlato Filipi će morati pobijediti dvojicu europskih prvaka. U četvrtak će u ring i naš treći boksački adut – poluteškaš Leo Cvetković (do 81 kg), a četvrtfinalni suparnik mu je Alžirac Mohamed Houmbri.

Trećeg dana golferskog natjecanja naš predstavnik Marko Stepinac nastavio je s uzlaznom putanjom, s 22. je napredovao na 19. mjesto. Biciklist David Jabuka zauzeo je 29. mjesto u cestovnoj utrci, u konkurenciji 66 biciklista, a u ženskoj inačice iste discipline Maja Perinović je kroz cilj prošla 16., od 29 natjecateljica.

Judašica Tena Šikić u kategoriji do 57 kg, s jednom je pobjedom i dva poraza završila natjecanje na sedmom mjestu. Svladala je Albanku Shkozu, a potom je u četvrtfinalu poražena od buduće osvajačice zlatne medalje Kosovarke Nore Gjakove. Repasažnim nastupom još je mogla u zonu borbe za odličja, ali u toj nakani zaustavila ju je Francuskinja Gneto.

Hrvatska na MI u Tarragoni trenutačno ima šest osvojenih odličja – zlato, tri srebra i dvije bronce.

OSTALI SPORTOVI