Anzulović počinje s pripremama: Priključenjem NBA igrača skratit ćemo popis

Dražen Anzulović, HKS, Marin Sušić

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je širi popis igrača na koje računa u narednom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pripreme reprezentacije započinju 11. lipnja u Sv. Martinu, već tradicionalnom odredištu reprezentacije, a 17. lipnja cijela delegacija kreće u Opatiju gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Prva utakmica bit će zatvorenog tipa i na rasporedu je 19. lipnja, a druga, otvorena za javnost, odigrat će se 22. lipnja.

Reprezentacija 27. lipnja odlazi u Trst na službenu kvalifikacijsku utakmicu koja je zakazana za 28. lipnja u 20.45 sati te slijedi kvalifikacijska utakmica 1. srpnja u rumunjskom Cluju, čime završava prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“S obzirom na novi sustav natjecanja i modalitete dolaska NBA igrača, napravili smo širi popis za ovaj kvalifikacijski ciklus. Priključenjem NBA igrača 20. lipnja skratit ćemo popis na četrnaestoricu, koji će biti kandidati za kvalifikacijske utakmice u Italiji i Rumunjskoj. Kasnije tijekom ljeta nam predstoji turnir u Kini, a u rujnu i studenom novi kvalifikacijski ciklusi, tako da ovim popisom želimo provjeriti što veći broj igrača,” rekao je Anzulović, kojem su pomoćnici Vladimir Krstić, Josip Sesar i Dražen Orešković.

Popis za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:
Bojan Bogdanović
Dario Šarić
Ivica Zubac
Ante Toni Žižić
Mario Hezonja
Dragan Bender
Krunoslav Simon
Hrvoje Perić
Rok Stipčević
Karlo Uljarević
Mate Kalajžić
Krešimir Radovčić
Luka Babić
Filip Krušlin
Jakov Mustapić
Domagoj Bošnjak
Josip Bilinovac
Roko Badžim
Ivan Ramljak
Darko Planinić
Josip Sobin
Kristian Krajina
Antonio Vranković
Željko Šakić
Karlo Žganec
Domagoj Vuković
Marko Arapović
Marin Marić
Kvalifikacije za FIBA SP, skupina D

1. Italija 4 4 0 336:246 8
2. Rumunjska 4 2 2 253:300 6
3. Nizozemska 4 1 3 276:298 5
______
4. Hrvatska 4 1 3 263:284 5

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA