Balić nije razgovarao s čelnicima HRS-a: Odgovoran sam za rezultat, ali nemam se zbog čega braniti!

Balić, Foto HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u Domovinu nakon osvajanja četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Izbornik Željko Babić, koji će u utorak vrlo izgledno ostati bez posla, nije bio raspoložen za razgovor i analizu napravljenog u Francuskoj.

Svoje viđenje dao je Ivano Balić, trenutno Koordinator za muški rukomet pri HRS-u, koji će također u utorak saznati hoće li nastaviti obavljati svoju funkciju.

“Ponosan sam na dečke kako su igrali cijeli turnir, kako su se borili. Osvojili smo četvrto mjesto i mislim da s rezultatom trebamo biti zadovoljni,” naglasio je Ivano.

“Pitanje o smjeni izbornika nije za mene. Odgovoran sam za rezultat, naravno. Nisam razgovarao s predsjednikom Saveza nakon utakmice sa Slovenijom. O tome ću razmišljati u utorak i znat će javnost što se dogodilo isto kao i ja.”

“Ne mislim se braniti, nemam se od čega braniti,” istaknuo je Balić.

Zahvala stiže i od kapetana reprezentciije @domagojduvnjak88! #crohandball #iznadsvihhrvatska #phenomenalhandball #handball2017

Videozapis objavljuje Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Igrači su bili razočarani raspletom, nakon polufinalnog poraza u produžetku od Norvežana i nevjerojatnom gubitku medalje protiv Slovenaca.

“Sretan sam zbog turnira, ponosan na sve nas. Ovo mi je bilo prekrasno iskustvo,” rekao je Luka Šebetić u zagrebačkoj zračnoj luci.

“Žao mi je što nismo uzeli medalju, ali mi je srce puno. Mislim da smo ljude učinili sretnim, svi smo zadovoljni. Idemo dalje…”

“Ne možemo si zamjeriti ništa, odigrali smo utakmice, izgubili smo, ali smo stvarno dali sve od sebe. Misli da su ovo dobri temelji za Euro u Hrvatskoj. Mislim da smo igrali dosta dobar rukomet, treba nastaviti raditi,” zaključio je desni vanjski PPD Zagreba.

“Puno nesreće za nas, nismo u pravim trenucima bili pravi. Nije fer što smo tu utakmicu protiv Slovenije igrali odmah dan nakon polufinala. Nitko ne voli biti četvrti, ali da nam je netko ponudio polufinale prije početka, to bismo prihvatili. Održali smo visok plasman Hrvatske i bit ćemo bolji na Euru u Hrvatskoj. Nadam se da će većina ekipa ostati na okupu, trojica, četvorica nisu bila s nama, imamo velike šanse u Hrvatskoj osvojiti medalju, a nadam se i tu zlatnu,” poručio je vratar Ivan Stevanović.

“Zadnjih 15 minuta protiv Slovenije je jako teško za objasniti, stvarno se takve stvari rijetko događaju na ovoj razini. Mislim da baš nismo imali sreće, niti protiv Norvežana niti protiv Slovenaca. Nismo analizirali tu utakmicu, trebamo još porazgovarati, bit će bolje valjda drugi put. Mislim da je ekipa dobra, četvrto mjesto nije loše, ali je bila jako lijepa prilika za uzeti medalju. Ostaje veliki žal,” dodao je njegov reprezentativni kolega Ivan Pešić.

Reprezentativci su uz Babića?

Marko Mamić nije za smjenu izbornika Babića: “Mene osobno nitko iz HRS-a nije kontaktirao, ali mogu reći što se među nama igračima priča.”

“Odnos između igrača međusobno i stručnog stožera je odličan. Što se nas tiče nema nikakvih problema, što se mene tiče želio bih nastaviti raditi s izbornikom. Razgovarali smo međusobno, što se nas tiče sve je u redu. Svjesni smo da je ovo jedan proces, teško je očekivati da bilo tko sad dođe da se preko noći može nešto napraviti. Svjesni smo da smo mogli osvojiti medalju, imali smo priliku, ali nismo imali sreće.”

“Izbornik Babić imam moju podršku. Način na koji smo pripremali utakmice profesionalno je odrađen. Ne želim govoriti u ime ostalih igrača, ali mislim kako izbornik ima podršku,” dodao je Zlaja Horvat. (Foto: HRS)

RUKOMET