Izravni okršaj Hajduka i Osijeka za drugo mjesto: Atmosfera će sigurno biti ‘užarena’!

Torcida, Instagram

U subotu se na Poljudu od 18 sati igra hrvatski nogometni derbi Hajduka i Osijeka, bodovno poravnate trenutno druge i treće ekipe domaćeg prvenstva.

“Ovo je prva od dvije međusobne utakmice s Hajdukom u svega nekoliko dana i trenutno nam je najbitnija. Veliki je motiv igrati na Poljudu, atmosfera će sigurno biti užarena kakva je inače u pravom derbiju. Očekujem da ćemo biti kvalitetan takmac i opravdati sve ono što smo do sada napravili od početka sezone. Stalno se piše da puno lakše igramo u derbijima, ali ne bih ja rekao da je to za nas bio lakši posao, nego nam je momčad u tim susretima izgledala bolje nego u nekim drugim utakmicama. Nadam se da će tako biti i ovaj puta, ne samo jer je derbi u pitanju, nego prvenstveno zbog činjenice da nam trebaju bodovi protiv izravnog konkurenta na tablici. Ukratko, želim da svi budemo ponosni, uključujući i naše navijače, kako smo odigrali susret, a onda ni rezultat ne bi trebao izostati,” najavio je trener gostiju Zoran Zekić i dodao:

“Što se mene tiče, jedva čekam da počne utakmica! Hajduk je promijenio trenera, a znamo da svaka promjena donosi i neke nove stvari u igri. Ne smijemo im dopustiti da te njihove promjene pretvore u svoju prednost na terenu, no više bi moji igrači trebali znati što ja želim od njih i koje zahtjeve moraju ispuniti jer smo puno duže zajedno u odnosu na Kopića i Bijele. Mislim da je to naša prednost.”

U posljednjem međusobnom dvoboju Osijek je slavio 2:1, ali su Bijelo-plavi u zadnjem gostovanju u Splitu teško stradali 5:1.

“Gledali smo golove koje smo tada primili i zaista su bili jeftini. U tom susretu nismo bili koncentrirani i pametni, napravili smo puno pogrešaka, a i u nekim stvarima smo nepotrebno jurcali i na kraju bili kažnjeni. Jasno je da nam se to ovaj puta ne smije ponoviti. Što se pak tiče atmosfere i naboja na Poljudu, to bi i našoj momčadi trebao biti veliki motiv. Zar nije bolje igrati u takvom ozračju, nego pred 300-tinjak gledatelja na nekim drugim stadionima? Ako se netko boji igrati pred ispunjenim tribinama i plaši ga huk i galama suparničkih navijača, onda je definitivno pogriješio profesiju.”

Samo nekoliko dana kasnije Osijek i Hajduk imat će okršaj i u četvrtfinalu Kupa, u Gradskom vrtu.

“Radili smo na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo. Situacija i energija u svlačionici je dobra, igrači su svjesni svega što nas očekuje. Pred nama je zahtjevan protivnik koji ima kvalitetne pojedince, dobro smo se pripremili i u pozitivnom ozračju, što se tiče stanja u ekipi, dočekujemo utakmicu,” naglasio je novi strateg Hajduka Željko Kopić.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET