Katastrofa protiv Crnogoraca

Horvat, kolektiff images

Hrvatska muška seniorska reprezentacija doživjela je drugi poraz na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. U susretu prvog kola tzv. Glavne skupine, izgubila je od Crne Gore 26:32. Nažalost, za razliku od dosadašnjih izdanja na ovom prvenstvu, u ovom susretu gledali smo jednu sasvim drugačiju Hrvatsku, gotovo neprepoznatljivu, bezidejnu, sporu, bez agresivnosti.

Uz povratnika Davida Mandića, u sastavu su prvi put bili legenda Mirko Alilović, Ivan Slišković i Veron Načinović.

U takvoj situaciji izbornik Hrvoje Horvat odlučio se za sljedeći sastav na početku susreta: Ivan Pešić na vratima, Marin Jelinić i Ivan Čupić na krilima, Marin Šipić na crti te na vanjskim pozicijama Luka Cindrić, Tin Lučin i Ivan Martinović.

Nije bilo hrvatskog vanjskog šuta, obrana je bila propusna, izostale su i intervencije vratara.

Bila je to jedna od najlošijih partija od kada su Horvat i Balić u stručnom stožeru. U petak je dan predaha pa u subotu 22. siječnja u 20.3o sati igramo susret protiv svjetskih prvaka Danaca.

Sa sedam pogodaka, naš najbolji strijelac bio je Ivan Čupić. Pet je dao Luka Cindrić. S 14 obrana, apsolutni crnogorski junak bio je Nebojša Simić. Po sedam pogodaka dali su Branko Vujović i Miloš Vujović.

HRVATSKA: I. Pešić 7/28, M. Alilović 3/11, M. Marić 1/1, A. Gadža 2/3, J. Gojun -/-, V. Načinović 2/4, Š. Ivić  0/1, I. Čupić  7/8, I. Slišković -/-, L. Cindrić 5/10, D. Mandić 1/2, T. Lučin 2/5, I. Martinović 1/5, M. Šipić 3/3, F. Glavaš -/-, M. Jelinić 2/2, izbornik: Hrvoje Horvat

 

(Foto: Kolektiff Images)

RUKOMET