Seligman u finalu Cottbusa: Vratio sam samopouzdanje izgubljeno na Svjetskom prvenstvu

Gimnastičko društvo Žito Osijek, Seligman, Mađarević

Robert Seligman plasirao se u subotnje finale Svjetskog kupa u Cottbusu! Hrvatski gimnastičar je s ocjenom 14,366 zauzeo šesto mjesto kvalifikacija među čak 45 vježbača na konju s hvataljkama. Drugi hrvatski reprezentativac, još jedan Osječanin, Renato Prpić, zbog pada na drugom ‘spindlu’ završio je svoj nastup na 30. mjestu (12,766).

Vijest o Seligmanovom finalu dodatno ima težinu kada se zna da je Cottbus jedan od posljednja 4 turnira Svjetskog kupa na kojima se mogu izboriti i Olimpijske igre u Tokiju. Sljedeći turniri su iduće godine u Melbourneu, Bakuu i Dohi.

“Na moju veliku sreću, kvalifikacije su prošle fantastično. Iako smo čekali gotovo 2,5 sata nastup, nastupio sam u devetoj, predzadnjoj grupi. Konkurencija je stvarno bila fantastična, gotovo kao na nedavnom Svjetskom prvenstvu. Možda čak i bolja budući da je bilo puno specijalista koji ne mogu ući u svoje timove,” bile su prve Seligmanove riječi nakon odrađenih kvalifikacija u kojima je najbolju ocjenu imao Kinez Hao Weng (15,100).

“Odvježbao sam bez greške od početka do kraja, iako malo slabiji start 5.9, ali to sam išao ciljano jer sam znao da mi dvije desetinke više u startu ništa neće donijeti, a psihički ću si minimalno olakšati vježbu i odraditi bez greške što sam i uspio. Iskreno, iznenadila me moja ocjena od 14,366, dosta je niska, ali poslije sam vidio da su i mnogim drugima odbijali jako puno. Sve u svemu, zadovoljan sam, vratio sam samopouzdanje izgubljeno na Svjetskom prvenstvu i sada vidim da imam šanse uključiti se ovdje u borbu za medalju. Dići ću startnu ocjenu na 6.1 i dati sve od sebe da ponovno odradim bez veće pogreške,” poručio je Robi.

Zadovoljan je i njegov trener Vladimir Mađarević: “Vratili smo samopouzdanje i to na najbitnijem dijelu olimpijskih kvalifikacija. Bitno je bilo da Robert ponovno stekne vjeru u sebe i pokaže sam sebi da lov na Tokio nije još izgubljen. Osjećao se dobro i prije i za vrijeme nastupa, kontrolirao je sve, iako je ovdje bilo 45 ljudi na startu, 20 vrhunskih konjaša, puno specijalista za ovu spravu…”

Finale konja s hvataljkama na rasporedu je u subotu od 14 sati.

OSTALI SPORTOVI