[VIDEO] Hrvatski vitezovi u Australiji!

Australski nogomet

Hrvatsku reprezentaciju u australskom nogometu očekuje debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu i to u domovini ovog sporta, u Melbourneu od 5. do 19. kolovoza.

Uz pomoć donatora, ali i iz vlastitih novčanika, ‘Hrvatski vitezovi’ uspjeli su pronaći dovoljno financijskih sredstava za ovaj daleki put te se nadaju kako će se iz Australije vratiti s naslovom prvaka ‘divizije B’ i zlatnom medaljom oko vrata!

“Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu i konačno smo uspjeli skupiti novce kako bismo otišli tamo. nakon ovog možemo završiti karijeru,” rekao je kroz šalu pomoćni trener Ivan Molnar.

Predsjednik Saveza australskog nogometa Hrvatske i izbornik reprezentacije Josip Kravar istaknuo je napredak ovog sporta u Lijepoj našoj: “U posljednjih šest godina izrasli smo u puno bolji Savez, imali smo puno bolju akciju prikupljanja sredstava, to nam je omogućilo da pronađemo i sponzore. Dobili smo smještaj od hrvatske zajednice u Australiji tako da napokon po prvi puta idemo na Svjetsko prvenstvo!”

Igra se ’18 na 18′, Hrvatska je u skupini s Kinom, Indonezijom i Šri Lankom, a domaćin je toliko dominantan u ovom sportu da i ne sudjeluje na Svjetskom prvenstvu.

Izabrani igrači za IC 2017 u Melbourneu:

Igor Galez
Filip Lenić
Fran Tonković
Tomislav Maršić
Dino Sulić
Roko Buljanović
Ivan Molnar
Tomislav Đuran
Josip Motik
Josip Habljak
Josip Karadža
Jan Doležal
David Lazanin
Dejan Pavković
Tomislav Cvetko (kapetan)
Marko Klišanin
Igor Svoboda
Viktor Kolčić
Leo Marić
Ivan Ivoš (dokapetan)
Bruno Benčić
Hrvoje Habljak
Miro Jurmanović
Tomislav Nedić

Izbornik:
Josip Kravar

OSTALI SPORTOVI