[VIDEO] Serena prejaka za umornu i ozlijeđenu Lučić-Baroni: Ona mi je inspiracija, čestitam joj na svemu što je napravila!

Lučić-Baroni

Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u svoje prvo Grand Slam finala. Očekivano, bolja od nje bila je ponajbolja tenisačica u povijesti ove igre, sjajna Serena Williams, koja je Mikici prepustila samo tri gema (6:2, 6:1).

Meč je trajao manje od sat vremena, naša tenisačica nije imala niti jednu priliku za break, a Serena je iskoristila pet od šest prilika za oduzimanje servisa.

Fenomenalni niz zaustavila je fenomenalna Amerikanka, koja na terenu nije imala milosti prema Hrvatici, ali je nakon meča pokazala koliko je velika sportašica.

“Ona je inspiracija, zaslužuje svo priznanje! Imala je težak put i želim joj čestitati na svemu što je napravila. Pratila sam je cijeli turnir, navijala sam za nju i sretna sam što je bila ovdje,” poručila je Serena, koja je na turnirima igrala protiv Mirjane još davne 1998. godine, na početku karijere.

Mirjana Lučić-Baroni je ovim rezultatom došla do renkinga karijere te će idućeg tjedna napredovati za 50 mjesta i biti 29. tenisačica svijeta.

TENIS