Aktualni prvak Europe stiže na Savu: Niti na jednoj poziciji nisu ‘tanki’

HAVK Mladost

Vrhunski vaterpolo očekuje nas u petak na bazenu Mladosti. Ferencvaroš Telekom, aktualni prvak Europe, gostuje kod zagrebačke Mladosti u susretu devetog kola Lige prvaka. Susret počinje od 20.30 sati.

”Na Ferencvaroš ne treba trošiti riječi, izvanredna ekipa i sjajni pojedinci. Desna strana im je vjerojatno najbolja na svijetu ali ni na jednoj poziciji nisu tanki. Iskreno se nadam da možemo ponoviti utakmicu kao s Pro Reccom, a bude li to slična igra i budemo li mi pravi, možemo napraviti iznenađenje,” izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je trenutno u vrlo napornom ritmu utakmica, susret s Ferencvarošom bit će treći u sedam dana. Ipak, motiva kod Žabaca ne nedostaje. Cilj u Ligi prvaka je jasan, a to je plasman u Final Eight prestižnog europskog natjecanja. Iako svoju priliku za bodove najviše vide u susretima s Waspom iz Hannovera i španjolskom Terrassom, vaterpolisti Mladosti spremni su za okršaj s Mađarima te posebno ističu prednost domaćeg bazena.

”Naša najveća prednsot je što igramo doma, moramo se tako postaviti na početku i igrati odlučno. Imaju dobre igrače, ali imamo ih i mi. Igramo dugo zajedno, imamo neke automatizme i moramo to pokazati u petak,” najavio je utakmicu igrač Mladosti Cosmin Radu koji se osvrnuo i na izostanak vratara Ivana Marcelića: ”Naravno da nam nedostaje Ivan, kao kapetan je vrlo važan. Ali ne smijemo o tome razmišljati, već se fokusirati na utakmicu. Jerko Jurlina je pokazao da zna braniti i vjerujem da će dati svoj doprinos!”

VATERPOLO VODENI SPORTOVI