Alen Blažević: “Radujem se susretu sa svojim Našičanima!” Kordi: “Naši igrači ponovno imaju potencijala”

Alen Blažević, Pick Szeged

Alen Blažević, Pick SzegedRukometaši hrvatskog viceprvaka, našičkog Nexea, ovog vikenda nastupaju na izuzetno jakom turniru u Kanjiži. Suparnici su im redom slovensko Gorenje iz Velenja te Pick Szeged, dok će su u nedjelju igrati utakmice za plasman. U drugoj skupini su Vardar, beogradski Partizan i reprezentacija Tunisa koju predvodi Sead Hasanefendić.

“Bit će to pravi spektakl! Netko je postavio pitanje nije li ovo prejak turnir za nas? Mislim kako su ekipe koje sudjeluju na ovome turniru sam vrh europskog rukometa. Nama je čast i zadovoljstvo biti u takvom društvu, a poklapa nam se i s načinom treniranja jer želimo napredovati. Od ove naše nove momčadi želimo pomak na bolje. To nam je primarni cilj. Ukoliko želimo napraviti taj pomak onda moramo dobiti realnu sliku stanja. Već smo napravili mnogobrojna testiranja, ali daleko najbolje je igrati protiv ovako kvalitetnih ekipa. Svojom igrom i agresivnošću takve te momčadi tjeraju na pogreške i otkrivaju tvoje slabosti,” rekao je prije početka natjecanja trener Gromova profesor Zdenko Kordi.

“Svaki dobar potez u takvim utakmicama je potvrda onoga što radimo, a svaki loš je putokaz što treba ispraviti i poboljšati. Ovaj turnir trebamo prihvatiti kao dio sazrijevanja, mi tražimo dobre i loše strane koje će nam pomoći u daljnjem radu,” dodao je strateg Našičana.

Nexe iz godine u godinu sve više napreduje: “U proteklih nekoliko godina rukometni klub Nexe ide u pravcu vrhunskog rukometa. Nije to lako jer smo i ove sezone pomladili momčad, ali smatramo kako u našim igračima ima potencijala i kako se s njima isplati raditi,” prenosi službena klupska stranica Nexea.

Alen Blažević, Szeged, Kup EHFPick Szeged mađarski je viceprvak, ali i aktualni osvajač Kupa EHF. Odlična je to ekipa u kojoj već godinama nastupa i hrvatski internacionalac Alen Blažević, koji je svoje prve rukometne korake napravio u rodnom gradu – Našicama.

“Da, prošla je sezona ispunila sva moja očekivanja i ponosan sam na ostvarene rezultate naše ekipe. Bila mi je to najbolja sezona u dosadašnjem dijelu karijere! Doveli smo nekoliko pojačanja s kojima ćemo ove sezone u Ligi prvaka pokušati ostvariti što bolji rezultat.”

Za Blaževića će dvoboj protiv Nexea imati poseban emocionalni naboj: “Tradicionalni turnir u Kanjiži već godinama okuplja dobre ekipe, tako je i ove godine. Obje su skupine jake i očekujem kvalitetne, borbene utakmice u kojima svi imaju podjednake izglede za pobjedu. Posebno se veselim utakmici protiv Nexea, susretu sa svojim Našičanima.”

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar