Alumnus SC Flegar domaćin završnice ženskog malonogometnog prvenstva: Ništa drugo osim naslova nas ne zanima!

Alumnus, Foto Vedran Tolić

Hrvatska malonogometna liga za žene, nakon tri prvenstvena turnira odigranih u Pisarovini, Lučkom i Sisku, stigla je do same završnice. Prema plasmanu, četiri najbolje ženske futsal ekipe nastupit će na Final Fouru, a to su Alumnus SC Flegar, Split Tommy, MC Plus i Uspinjača. One će se za naslov prvakinja boriti ovog petka i subote u sportskoj dvorani u Novom Jelkovcu u Sesvetama, u organizaciji HNS-a i MNK Alumnus.

Upravo je Alumnus bio najuvjerljiviji u regularnom dijelu sezone. U devet odigranih utakmica na sva tri turnira igračice trenera Jakova Ungarova ostvarile su stopostotni učinak od devet pobjeda. Jedan poraz upisale su djevojke iz Split Tommyja, a na Final four uspjele su se plasirati i aktualne prvakinje iz MC Plus Svete Nedelje te nedavno osnovana ženska ekipa Uspinjače.

Očekivanja od završnice podijelila je kapetanica domaće ekipe, MNK Alumnus SC Flegar, Tihana Nemčić.

“Nakon regularnog dijela natjecanja imale smo maksimalan broj bodova. U pravilu to smo i očekivali i tako smo se i spremali. Nadam se da ćemo na Final Fouru tako nastaviti i završiti u istom ritmu jer nas ništa drugo osim naslova niti ne zanima. Otkako je završio posljednji turnir u Sisku, djevojke su napravile male pripreme, nekoliko nas je bilo bolesno, naša vratarka Nikolina Severinski se ozlijedila, ali bi sve u svemu do završnice sve trebalo biti u redu”, istaknula je Nemčić.

Podsjetimo, MNK Alumnus SC Flegar ove sezone već je osvojio ženski turnir na Kutiji Šibica dok je većina djevojaka iz Split Tommyja, pod nazivom Poliklinika Milojević, osvojila Zagreb Winter Cup svladavši u finalu upravo ekipu Alumnusa.

“Definitivno će obje polufinalne utakmice biti jako zanimljive s obzirom da je naš suparnik, MNK Uspinjača, jedna tvrda, strpljiva i uporna ekipa. Drugo polufinale je zaista neizvjesno jer se radi o dvije vrlo kvalitetne ekipe i neka pobjedi bolji u tom trenutku”, kratko je izjavila kapetanica Alumnusa.

Ovo je ovo treća sezona sezone Hrvatske malonogometne lige za žene. U natjecanju je sudjelovalo deset ekipa, a ovo je prvi puta da se igra sustav natjecanja s Final Four završnicom. Na listi najefikasnijih igračica trenutno je vodeća Monika Conjar s 32 postignuta zgoditka, a slijedi ju Tomislava Matijević iz Alumnusa s 22 pogotka.

Prvo polufinale na rasporedu je u petak 9. ožujka s početkom u 18 sati, a sastat će se MNK Split Tommy i MNK MC Plus Sveta Nedjelja, a u 20.30 sati na rasporedu je gradski okršaj između MNK Alumnus SC Flegar i MNK Uspinjače. Utakmica za treće mjestu na rasporedu je u subotu, 10. ožujka, u 16 sati, dok se finale igra u 18.30 sati. (Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET