Leovac: Moramo pokazati zube! Cvitanović: Poseban gušt je igrati ovakav derbi!

Leovac, HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke u srijedu od 17 sati na Rujevici dočekuju Dinamo, u zaostaloj utakmici 23. kola Hrvatski telekom Prve lige. Susret koji se trebao odigrati 25. veljače odgođen je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

“Nije prošlo toliko vremena da bi se nešto bitno promijenilo. Dolazi lider prvenstva i time raste motiv i želja da dođemo do pozitivnog rezultata. Naš cilj u ovoj utakmici je doći do pozitivnog rezultata,” najavio je trener branitelja naslova Matjaž Kek.

“Dinamo je prvi slavio na Rujevici, ali neke serije ne mogu ići unedogled. Bilo je očekivano da ćemo jednom izgubiti na Rujevici. Nova utakmica, ovo je prilika da se stvari poslože,” dodao je Slovenac.

Povratnik Marin Leovac našao se i na popisu izbornika Dalića za nadolazeće utakmice reprezentacije.

“Očekujemo dobru utakmicu, dolazi nam lider prvenstva. Moramo gledati svoju igru, pokazati zube i očekujem dobar rezultat!”

Strateg Dinama Mario Cvitanović vjeruje u novi uspjeh: “Čeka nas derbi na Rujevici, jako važna utakmica za nas, sigurno da je derbi poseban gušt i zadovoljstvo igrati samim time što je najavljen još u nedjelju. Ova utakmica treba biti jedan poticaj za nas, motivacija više. Idemo tamo po rezultat, po dobru igru i prezentirati se kako svi zajedno želimo.”

Zbog ozljede je upitan nastup Soudanija: “S obzirom da nismo imali puno vremena od prošle utakmice, odlučit ćemo u zadnji trenutak. Ponavljam, samo zdravi i maksimalno spremni igrači mogu istrčati na teren. Imali smo malih problema s treningom zbog terena, odradili smo trening na umjetnoj travi, ali to ne smije umanjiti važnost i našu pripremu za utakmicu. Idemo tamo igrati nogomet, suprotstaviti se na najbolji mogući način.”

Bit će ovo posebna utakmica i za Marija Gavranovića, koji je u prvom dijelu sezone nosio dres Rijeke: “On je ozbiljan, kvalitetan i stabilan dečko, koji zna svoju ulogu i dat će sve od sebe te ostvariti zahtjeve koje predstavimo pred njega,” prenosi službena stranica Dinama.

NOGOMET