Anđelo Kvesić brončani u Istanbulu

Anđelo Kvesić

Na natjecanju Svjetske karate lige u Istanbulu Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje u kategoriji + 84 kg. U prvom kolu u dvoboju s Alžircem Daikhijem nije bilo bodova, ali je sudačkim zastavicama Anđelo izborio nastavak natjecanja. U sljedećem nastupu izgubio je od Saleha Abazarija 2-1. Ubrzo je Iranac izborio finale, pa je Kvesić dobio novu prigodu u repasažu, koju je iskoristio na najbolji način. Ostvario je sve tri pobjede i osvojio brončanu medalju. Bio je bolji od Nizozemca Morrena Shepparda s 2-1, Iranca Mahdija Ashourija Garmjanija s 3-1, a u odlučujućem susretu za broncu nadvisio je i Turčina Alparslana Yamanoglua s 2-1.

Od ostalih naših najuspješnije su bile Alessandra Hasani (-55 kg) i Ana Lenard (-61 kg), koje su stigle do trećeg kola. Lenard je čak imala prigodu više u repasažu, ali je izgubila od Kazahstanke Nadine Utelabayeve s 3-2. Prije toga pobijedila je Čehinju Luciju Veithovu 3-1 i Belgijanku Nelu de Vos s 2-0. U trećem je pak izgubila od kasnije finalistice Turkinje Merve Coban s 1-0.

Hasani (-55 kg) je bila bolja od Švicarke Melinde Michel 4-0 i Srpkinje Suzane Lučić 2-0, ali i ispala porazom od Ukrajinke Anželike Terljuge sudačkim preglasavanjem, nakon što je borba završila bez bodova.

U drugom kolu ispale su Monika Berulec (-50 kg) i Ivan Kvesić (-84 kg), a na prvoj prepreci zaustavljeni su Boran Berak (-67 kg), Ivan Martinac i Enes Garibović (-75 kg), Ante Mrvičić i Zvonimir Živković (-84 kg), Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg) te u katama Tomislav Stolar i Vlatka Kiuk.

Na natjecanju u Turskoj sudjelovalo je 607 seniora iz 63 zemlje, a najviše uspjeha imali su predstavnici domaćina, Irana i Japana.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,