Vatreni za Kolibriće: Naježim se kad vidim te snimke, daj Bože da se nešto takvo ponovi u Rusiji!

Premijera Vatreni29 (1)

Još samo nekoliko dana imate priliku u kinima pogledati sjajna dokumentarni film Vatreni, koji je pod redateljskom palicom Edsona Ramireza sniman pune tri godine, a donosi priču o osvajanju brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Premijera Vatreni7

CineStar će film prikazati do 13. lipnja u kinima Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split. Još jednom treba posebno istaknuti kako je sav prihod od ulaznica namijenjen Udruzi Kolibrići i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije.

Vatreni su u filmu otkrili pozadinsku priču njihovog velikog uspjeha o kojoj do sada nisu pričali, a po prvi put su prikazane i snimke iz arhive Fife.

“Ne mogu vam dočarati svoje uzbuđenje i sreću jer je film napokon na filmskom platnu. Vatreni su me oduševili još prije 20 godina. U zemlju pogođenu ratom donijeli su brončanu medalju i divio im se cijeli svijet. Bio je veliki užitak snimati ih i sjediti za istim stolom s njima. Svi su tako srdačni i pristupačni. Oduševile su me njihove emocije koje smo prenijeli na film, a najveći problem nam je bio izbacivati kadrove jer smo snimili sjajne stvari,” izjavio je meksički redatelj Edson Ramirez.

“Slučajno sam se našao u ovoj avanturi s meksičkom ekipom, ali u životu ništa nije slučajno. Film je uzbudljiv, film je emotivan, govori o zajedništvu i vremenu kad smo svi bili jedno. Pozivam gledatelje koji su to proživjeli, ali i one koji nisu da ga pogledaju,” kazao je producent filma Miro Blažević, sin legendarnog Ćire Blaževića.

Daj Bože da Hrvatska igra u finalu…

“Lijepe su to uspomene. nakon 20 godina još nismo bili niti blizu takvom ostvarenju. Nadam se da će ove godine u Rusiji naš rezultat biti prestignut! Daj Bože da Hrvatska igra u finalu,” rekao nam je Goran Vlaović nakon što je pogledao film.

Premijera Vatreni23

Igor Štimac također je bio oduševljen finalnim proizvodom: “Emocije su se ponovno rasplamsale. jednom se nešto takvo događa. Daj Bože da bude i bolje od Francuske, ali dok se ne dogodi ovaj uspjeh se treba obilježavati na pravi način. Sigurno kako će i ovaj film djelovati poticajno na naše dečke. Mi ćemo im biti podrška, kao i svako veliko natjecanje.”

Premijera Vatreni15

Vatreni su u Francuskoj bili prava ‘klapa': “Bili smo rasterećeni što se tiče virtualnog svijeta i društvenih mreža. Više smo se gledali u oči, razgovarali međusobno, rješavali probleme na licu mjesta. Ovo je neko drugo vrijeme, koje nosi drugačije rukovođenje i upravljanje i izbornik se mora s tim suočiti.”

Premijera Vatreni16

Štimac se nada velikom rezultatu u Rusiji: “Imaju malo vremena, većina ove generacije je na zalazu i stvarno bi bila šteta da odu sa scene i oproste se od Vatrenog dresa, a da nisu nešto konkretnije napravili!”

Zvonimir Soldo pohvalio je humanitarni karakter filma Vatreni te je podsjetio kako je i njegova generacija pomagala potrebitima: Lijepo se prisjetiti svega…

“Od kad je završilo Svjetsko prvenstvo nisam pogledao niti jednu našu utakmicu. Interesantno je pobuditi te emocije. Naša reprezentacija je uvijek bila poznata po tome kako je na humanitarnom planu napravila jako puno stvari!”

Premijera Vatreni13

Izbornik Dalić nam je otkrio svoje uspomene na Francusku: “Ponosan sam što sam imao priliku pogledati ovaj film. U Francuskoj sam ’98 bio kao navijač, išao sam prijateljima dati podršku. Prvi put sam doživio jedno takvo veliko natjecanje. Naježim se kad vidim snimke i daj Bože da se tako nešto ponovi i ove godine u Rusiji. Kad se ovaj film pogleda dobije se dodatni motiv, probude se emocije i onda izvedba može biti još kvalitetnija!”

(Foto: Ivona Grepo)

NOGOMET