Ante Kostelić zaslužio nagradu za životno djelo: Najmanje što možemo učiniti!

Ante Kostelić

Jedan od najvećih hrvatskih trenera svih vremena Ante Kostelić oprašta se od dužnosti trenera u skijaškoj reprezentaciji, a to je bio i povod da mu njegov matični Hrvatski skijaški savez dodijeli nagradu za životno djelo.

Legendarni skijaški strateg odlazi iz hrvatske reprezentacije nakon 23 godine rada.

“Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti Kosteliću na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno deset osvojenih olimpijskih medalja, od kojih je pet zlatnih, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa, osam medalja sa svjetskih prvenstava, od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u Svjetskom kupu kao i za vrlo uspješan rad zadnjih godina s braćom Kolega. Osim sjajnih rezultata, njegov rad je uvelike pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog Saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke Svjetskog kupa na Sljeme. Hrvatski skijaški savez nastavit će raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo,” izjavio je direktor alpskih reprezentacija i ski poola Vedran Pavlek.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) zahvaljuje Anti Kosteliću na vrhunskim trenerskim dometima kojima je skijašku reprezentaciju i skijaški sport učinio hrvatskim ponosom, zasluživši pritom status nacionalne sportske legende.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI