Anton Kovačević nakon teškog pada u finalu EP-a uzeo broncu u Varni: Uživao sam u nastupu, otvorio sam novu stranicu!

Ratko Vuković, Anton Kovačević i Jakov Vlahek, Ratko Jovanović

Hrvatska gimnastička reprezentacija i drugog finalnog dana na Svjetskom kupu u Varni osvojila je brončanu medalju.

Nakon Jakova Vlaheka, koji se na postolje konja s hvataljkama popeo u subotu, u nedjelju je u finalu preče do bronce došao njegov 22-godišnji kolega iz ZTD Hrvatskog Sokola, Anton Kovačević.

U svom prvom nastupu nakon teškog pada u travnju u finalu Europskog prvenstva, Anton je u Bugarskoj pokazao da se uspješno oporavio, izveo je start od 6,1 i na kraju skupio 14,150 bodova.

Sa 0,050 bodova više od njega bolji su bili samo zlatni Brazilac Caio Souza i srebrni Kolumbijac Jossimar Orlando Calvo Moreno (obojica 14,200).

“Uživao sam u nastupu. Konačno sam onaj pad u Cluju ostavio iza sebe i otvorio novu stranicu. Prije kvalifikacija sam imao tremu, vratile su mi se u glavu crne slike iz Cluja, ali u finalu sam bio potpuno miran. Dani nakon Europskog prvenstva nisu bili lagani. Tek nakon šest tjedana rehabilitacije opet sam se popeo na preču, ali išli smo korak po korak, trener Ratko Jovanović bio je strpljiv sa mnom, puno su mi pomogli ljudi iz Poliklinike Patela i evo, vratio sam se. Iako, prava forma tek dolazi, sve tempiramo za Svjetsko prvenstvo u Montrealu koje nas čeka početkom listopada,” rekao je nakon finala Kovačević.

“Ova medalja je više od očekivanoga. Došli smo ovdje da se oslobodi straha i sada stvarno možemo reći da je Cluj iza njega. Bio je miran, pun samopouzdanja, čiste glave i jako sam ponosan na ovo što je napravio. Da nije imao iskorak na saskoku zbog kojeg je dobio odbitak 0,3, čak bi osvojio zlato,” komentirao je trener Ratko Jovanović.

Hrvatsku reprezentaciju već sljedećeg tjedna čeka novi turnir Svjetskog kupa, a u mađarskom Szombathelyu od 8. do 10. rujna nastupit će Robert Seligman, Filip Ude, Krešimir Majdandžić, Ema Kajić, Ana Đerek, Tijana Tkalčec i Petra Furač.

SK Varna, finale – preča
1. Caio Souza (Bra) 14,200
2. Jossimar Orlando Calvo Moreno (Kol) 14,200
3. ANTON KOVAČEVIĆ (HRV) 14,150
4. Andrej Lihovicki (Blr) 13,700
5. Oleg Vernajev (Ukr) 13,050
6. Petro Pahnjuk (Ukr) 12,500
7. Loris Frasca (Fra) 12,350
8. Kevin Lytwyn (kan) 11,150

OSTALI SPORTOVI