Anzulović: Nadam se da će svi igrači opravdati poziv u reprezentaciju

Anzulović, Vranković, KK Cedevita, Marin Sušić

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je popis kandidata za koje računu u kvalifikacijskim utakmicama protiv Mađarske u Osijeku i na gostovanju u Litvi.

Na raspolaganju mu neće biti naši NBA igrači pa su pozvani Mate Kalajžić, Martin Junaković, Toni Katić, Domagoj Bošnjak, Karlo Žganec, Jakov Mustapić, Josip Bilinovac, Marin Rozić, Luka Božić, Domagoj Vuković, Luka Babić, Miro Bilan, Tomislav Zubčić, Hrvoje Perić i Marjan Čakarun.

U stručnom stožeru više nema Josipa Sesara, a pomoćnici su mu Vladimir Krstić i Damir Rajković.

Podsjetimo, Hrvatska se u drugom krugu kvalifikacija našla u skupini J s Litvom, Italijom, Poljskom, Mađarskom i Nizozemskom i trenutno je na 3-5 omjeru pobjeda i poraza.

Šansa za plasman u Kinu na Svjetsko prvenstvo još uvijek postoji.

Reprezentativci se okupljaju 25. studenog u Zagrebu odakle odmah odlaze na pripreme u Osijek. Prva kvalifikacijska utakmica je na rasporedu 29. studenog u 18 sati protiv Mađarske u dvorani Gradski vrt, a 2. prosinca slijedi utakmica u Litvi, u 18.30 po hrvatskom vremenu.

“Popis se sastoji od igrača koji zadovoljavaju ono što u ovom trenutku želimo igrati kroz kvalifikacije. Nadam se da ćemo odigrati dvije dobre utakmice i da će svi igrači opravdati dolazak na popis reprezentacije,” izjavio je Anzulović.

(Foto: KK Cedevita, Marin Sušić)

NOGOMET