Dalić: To je ta naša obitelj!

Maksimir

Izbornik hrvatske nogometne reprezetacije Zlatko Dalić još se jednom osvrnuo na veličanstvenu pobjedu Vatrenih protiv Španjolske na krcatom Maksimiru.

Tin Jedvaj je u trećoj minuti sudačke nadoknade postigao svoj drugi gol na utakmici, za konačnih 3:2 i erupciju oduševljenja na travnjaku i tribinama…

“To je slika koja mora ući u povijest, da mi u zadnjoj minuti napadamo sa svim igračima. Bila je to čudna situacija s dvojicom nečuvanih Španjolaca kod centra, čak smo i mi s klupe bili spremni utrčati u teren kako bismo spriječili mogući španjolski protunapad. Zvao sam i vikao, ali nitko se nije htio vratiti natrag. Svi su otišli naprijed postići pogodak – to govori o karakteru igrača, njihovoj moći i snazi. Sve se posložilo kako treba, uključujući i uvod s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom, to je ta naša obitelj,” poručio je Dalić.

Dvostruki strijelac Jedvaj: Čestitam suigračima! Dalić: Na Wembleyju igramo i za Vukovar!

[VIDEO] Junak Jedvaj u sudačkoj nadoknadi odveo Hrvatsku do veličanstvene pobjede nad Španjolcima!

Nakon teškog poraza u Elcheu Hrvatska je na domaćem terenu opravdala status aktualnog viceprvaka svijeta.

“Čestitam igračima na pobjedi, ali i svima koji su bili na stadionu te bodrili hrvatsku reprezentaciju. Nagradilo nas je na kraju, jer smo bili kompaktni, odgovorni, borbeni i maksimalno radili svoj posao. Međutim, to nije bio naš stil igre s posjedom lopte, već čvrsti blok s brzim otvaranjima. Istrčali smo 123 kilometra, što je vrlo, vrlo visoka razina. Hrvatska je dala sve od sebe kako bi uzela tri boda. Mislim da smo zasluženo pobijedili te i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini. Utakmica je bila sjajna, s pet pogodaka i pred punim tribinama,” prenosi hns-cff.hr.

Jedvaj je zaslužio sve pohvale…

“Igra Tina Jedvaja sa Svjetskog prvenstva uvelike se razlikuje u odnosu na sadašnju. Ima tu i pluseva i minusa, a odlučili smo se za njega jer je nedavno postigao dva pogotka za Bayer, pun je samopouzdanja i spreman igrati na svakoj poziciji. Danas je iskoristio svoje situacije i donio nam tri boda. Brekalo i Vlašić jako su dobro ušli u igru, pogotovo Brekalo koji se u zadnjoj minuti mirno pripremio i pucao prema vratima. Bit će nam obojica velika pomoć i nova snaga, ne bojim ih se staviti u igru.”

Hrvatska u nedjelju od 15 sati po našem vremenu na rasprodanom Wembleyju igra odlučujući dvoboj za osvajanje skupine i plasman na završni Final Four turnir Lige nacija.

Okršaj s Englezima bit će još jedna repriza polufinala Svjetskog prvenstva! Prvi dvoboj na praznoj Rujevici završio je bez pobjednika, ali i postignutih golova.

Upute za hrvatske navijače na Wembleyju

U suradnji s Engleskim nogometnim savezom i stadionom Wembley, Hrvatski nogometni savez obavještava sve navijače koji putuju u London na utakmicu Engleska – Hrvatska o svim detaljima dolaska i boravka na stadionu Wembley, uključujući nove upute o zabrani unošenja ruksaka i većih torbi na stadion.

Cjeloviti dokument s uputama za hrvatske navijače možete preuzeti ovdje u “Word” obliku: POVEZNICA

UTAKMICA

Uefina Liga nacija: Engleska – Hrvatska

DATUM

Nedjelja, 18. studenoga 2018.

ADRESA

Wembley Stadium povezan s EE
Wembley
London
HA9 0WS

RASPORED

Otvaranje područja “Hospitality”: 11:00
Otvaranje glavnog ulaza stadiona: 12:30
Početak: 14:00
Predviđeni završetak utakmice: 15:45

ZAŠTITA I SIGURNOST

Molimo vas da imate na umu da će za ovu utakmicu sigurnosne mjere biti pojačane te svi navijači trebaju voditi računa o sljedećem:

1) Strogo preporučamo svim navijačima da dođu na stadion najkasnije sat vremena prije početka utakmice.
2) Na stadionu Wembley primjenjuje se pravila o ograničenoj veličini torbi koje se unose na stadion.
3) Torbe veće od A4 papira neće biti moguće unijeti na stadion.
4) Provjere nositelja ulaznica i njihovih torbi obavljat će se na vanjskoj ograđenoj zoni prije ulaska na stadion.
5) Ako zbog medicinskih razloga na stadion trebate ponijeti određene predmete ili opremu, molimo vas da prije dana odigravanja utakmice posjetite help.wembleystadium.com/support/home, kako biste zatražili medicinsko izuzeće koje ćete morati ponijeti sa sobom.
6) Svi proizvodi kupljeni u trgovini stadiona Wembley na dan utakmice bit će pakirani u prozirne plastične vrećice koje će biti moguće unijeti na stadion.
7) Nova pravila o unosu ograničene veličine torbi na stadion uvedena su kako bi se dodatno povećala sigurnost gledatelja te kako bi pristup stadionu na dane održavanja događanja bio još učinkovitiji. Nova pravila omogućit će brži prolaz gledatelja kroz brojače ulaznica te će im pružiti bolje sigurnosne uvjete unutar i izvan stadiona. Za više informacija upućujemo vas da pročitate odgovore na često postavljena pitanja, na sljedećoj poveznici: http://www.wembleystadium.com/Press/Press-Releases/2018/9/Wembley-restricted-bag-policy
8) Vodite računa o predmetima koje je zabranjeno unositi na stadion. Cjeloviti popis zabranjenih predmeta možete pronaći ovdje: Wembley Stadium – Ground Regulations.
9) Hrana i pića – posjetiteljima se preporuča da ne nose hranu i pića na stadion, jer će se hrana i pića moći kupiti na stadionu.
10) Molimo vas da imate na umu da tijekom utakmice nije dozvoljeno stalno stajanje u području gledališta stadiona. Stadion Wembley ljubazno moli sve navijače da se pridržavaju ovog pravila te da poštuju sigurnosne upute redara kako bi svi gosti mogli imati ugodno iskustvo na stadionu.

NOGOMET