Anzulović odredio igrače za Litvu i Poljsku: S ovom kvalitetom ne smijemo se prilagođavati protivnicima

HKS

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović odabrao je 12 igrača na koje računa u dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, 14. rujna Osijeku protiv Litve i tri dana kasnije na gostovanju u Poljskoj.

Hrvatskoj su potrebne obje pobjede kako bi zadržala izglede za plasman u Kinu.

U ekipi su kapetan Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac, Ante Žižić, Josip Bilinovac, Mate Kalajžić, Jakov Mustapić, Hrvoje Perić, Ivan Ramljak, Krunoslav Simon, Rok Stipčević i Tomislav Zubčić.

Košarkaši su na pripremama odradili dvije utakmice sa Slovenijom i upisali poraz u Varaždinu i pobjedu u Celju.

“Prvo i osnovno, a to sam rekao i u svlačionici nakon utakmice u Celju, mi imamo problem s odgovornošću prema igri. Ne prema protivniku, nego prema lopti – i obrambeno i napadački. Kad imamo odgovornost, onda će naša kvaliteta doći do izražaja. Bez toga nema rezultata. Sljedećih dana želim vidjeti savjest i pripremu za utakmicu kakvu nikad nismo imali, da se mobiliziramo i da se sa svojom savješću i odgovornošću najbolje spremimo za ove dvije utakmice koje nas čekaju. Mi se s ovom kvalitetom ne bismo smjeli prilagođavati protivniku, nego se mi moramo nametnuti,” poručio je jasno Anzulović.

Reprezentacija je već stigla u Slavoniju. U utorak, 11. rujna, zakazano je svečano primanje s gradonačelnikom Osijeka i županom Osječko-baranjske županije.

Delegacija Hrvatskog košarkaškog saveza na čelu s predsjednikom Stojkom Vrankovićem te cijela ekipa posjetit će Vukovar (Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991 te Spomen dom i Masovna grobnica na Ovčari).

KOŠARKA